Tariceanu scapa cu scaunul de la Senat intact. Cel putin pentru moment

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 18:03
2665 citiri
Tariceanu scapa cu scaunul de la Senat intact. Cel putin pentru moment
Foto: Arhiva (B1 TV)

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a declarat, luni, dupa anuntul UNPR ca nu sustine schimbarea din functie a lui Calin Popescu Tariceanu, ca a avut o discutie cu Haralambie Vochitoiu, liderul progresistilor de la Senat, care i-a cerut sa amane acest demers, el adaugand ca liberalii pun la dispozitie semnaturile stranse pentru aceasta cerere.

"Domnia sa a venit sa ma informeze cu privire la decizia pe care au luat-o in sedinta de grup, si anume sa imi ceara sa amanam acest demers", a spus liderul senatorilor liberali, citat de News.ro.

"Mi-a cerut sa amanam acest demers, pana isi clarifica si dansii problemele din grup si pana se mai decid si ceilalti colegi care au spus initial ca sustin acest demers", a subliniat Popa.

Ion Popa a precizat ca liberalii "nu alearga dupa semnaturi" pentru schimbarea din functie a lui Calin Popescu Tariceanu.

"Noi am declarat ca sustinem acest demers, avem toate semnaturile colegilor PNL din grup si nu alergam sa facem o majoritate pentru revocare", a precizat Popa, precizand ca toate semnaturile stranse de PNL stau la dispozitia senatorilor, daca se va dori continuarea acestui demers.

PNL strange semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu de la sefia Senatului: E o persoana toxica (Video)

Popa a spus ca PNL a anuntat ca va sustine acest demers, dar nu l-a demarat, cei care au anuntat initial fiind cei de la UNPR.

"Vreau sa va spun ca sunt si senatori independenti care au declarat ca sustin acest demers, din cate stiu eu, mai este un grup parlamentar care a anuntat initial ca sustine si apoi s-a razgandit", a mai spus el.

Liderul senatorilor PNL nu a dorit sa precizeze o incalcare grava a Regulamentului sau a Constitutiei de catre actualul presedinte al Senatului.

"Se ocupa colegii de la Comisia juridica. Eu nu sunt jurist, si nu... Sunt colegii care se ocupa de redactare", a spus Popa, precizand ca nu doreste sa dea amanunte despre cererea de revocare si motivarea acestui demers.

De asemenea, Popa a afirmat ca printre semnatarii cererii de revocare se afla si Crin Antonescu.

Dragnea spune ca PSD nu sustine schimbarea lui Tariceanu de la Senat

Popa a mai spus ca pentru depunerea cererii de revocare a lui Tariceanu este nevoie de 55 de semnaturi, iar grupul PNL are 56 de senatori, dar nu toti sunt in capacitatea de a semna aceasta cerere, astfel ca PNL are doar 53 de semnaturi pentru aceasta solicitare.

Liderul grupului UNPR din Senat, Haralambie Vochitoiu, a declarat, luni, ca, in acest moment, schimbarea din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu este "un subiect" si o prioritate.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca in reuniunea conducerii Senatului nu s-a discutat despre o posibila revocare din functie a lui Calin Popescu Tariceanu, el spunand ca acesta este "in regula" si nici nu se impune, in acest moment, la finalul mandatului actualului legislativ, o astfel de schimbare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#UNPR amanare Tariceanu, #Tariceanu schimbat sefie Senat , #Senat