Senatul, la aniversare: Tariceanu nu uita de cei care au incercat sa il desfiinteze

Marti, 17 Iunie 2014, ora 11:40
3105 citiri
Senatul, la aniversare: Tariceanu nu uita de cei care au incercat sa il desfiinteze
Foto: Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a deschis, marti, lucrarile sedintei solemne a Parlamentului organizata cu prilejul aniversarii a 150 de ani de activitate a camerei parlamentare, prilej cu care a subliniat importanta ei pe scena politica romaneasca.

Tariceanu a prezidat sedinta solemna si a sustinut discursul de deschidere, fiind urmat de Viorel Hrebenciuc, din partea Camerei Deputatilor, si Ion Iliescu, in calitate de fost presedinte al Romaniei, presedintele Traian Basescu nefiind invitat.

Aniversarea Senatului Iliescu: Senatul si Camera Deputatilor nu sunt fabrici de legi LIVE

In discursul de deschidere, Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre importanta Senatului in istoria Romaniei si le-a cerut celor prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria fostilor presedinti ai Senatului care au murit fie sub mainile legionarilor, fie in inchisorile comuniste.

"Senatul a asigurat Romaniei, alaturi de alte institutii fundamentale, trei sferturi de secol de stabilitate si progres", a declarat Tariceanu, evocand personalitatile care au ocupat de-a lungul timpului fotolii de senatori, printre care "oameni politici, generali, savanti, oameni de mare prestigiu".

Presedintele Senatului a reamintit "lovitura de moarte" data de comunisti acestei camere parlamentare, desfiintand-o, si a subliniat "regretul profund" pentru faptul ca si in ultimii ani "a trebuit sa fim martorii unei tentative de desfiintare a Senatului", scop in care "a fost activat un aparat de propaganda".

Tariceanu a contestat referendumul organizat in 2009, valabil si validat, spunand ca el "nu a avut la baza o argumentatie solida" si ca "singurele argumente au fost cele comune tuturor tendintelor de limitare a democratiei specifice in Europa secolului 20", adica "necesitatea economiei la buget si ingradirea coruptiei".

Tododata, presedintele Senatului a spus ca respinge hotarat "orice tentativa de anulare a bicameralismului", afirmand ca "Senatul nu are doar un trecut stralucit, ci si un viitor pe masura".

"Reuniunea de azi trebuie sa reprezinte o sursa de idei novatoare, capabile sa ofere directii noi de actiune in viata Senatului de astazi si de maine", a mai declarat presedintele Senatului.

La festivitate au fost prezenti fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, principesa Margareta, premierul Victor Ponta, patriarhul Daniel, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, membri ai guvernului, fosti si actuali parlamentari.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Tariceanu aniversare Senat, #Tariceanu Senat 150 ani , #Senat
Comentarii