Tariceanu spune ca turneul lui Timmermans i-a adus aminte de comunism si de vizitele lui Ceausescu

Sambata, 03 Martie 2018, ora 17:43
10413 citiri
Tariceanu spune ca turneul lui Timmermans i-a adus aminte de comunism si de vizitele lui Ceausescu
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat sambata ca, dupa vizita prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a vazut in spatiul public doua tipuri de iesiri: una in care politicienii au criticat tara - ceea ce i-a adus aminte de comunism - si una pe care ar numi-o de "verticalitate si in conformitate cu principiile europene".

Tariceanu, care este inculpat pentru marturie mincinoasa in cazul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, nu a ratat ocazia sa vorbeasca din nou despre sute de cazuri de abuzuri "ale statului paralel impotriva cetatenilor", fara a prezenta nici de aceasta data dovezi.

El a mai explicat si ca oamenii politici si presedintele Klaus Iohannis "recita statistici" privind activitatea DNA, iar incalcarea legii de catre procurprul-sef si abuzurile institutiei "par amanunte" pentru ei.

"Au fost doua tipuri de reactii in spatiul public. Primul tip de reactie - pe care am vazut-o la politicienii romani care si-au facut un obicei in a-si critica propria tara - mi-a amintit de comunism si de vizitele secretarului de partid.

Cu manie proletara au infierat Romania, au vorbit despre activarea articolului 7 pentru nerespectarea statului de drept, desi chiar Frans Timmermans a precizat clar ca nu se are in vedere un asemenea pas. In comunism, acesti oameni marunti s-ar fi plecat in fata secretarului de partid; unii au si facut-o, fiind slujitori marunti ai sistemului represiv, iar acum doar si-au schimbat stapanii", a scris Tariceanu pe contul sau de Facebook.

El spune ca celalalt tip de iesire pe care a remarcat-o a fost una pe care o numeste "verticala si in conformitate cu principiile europene".

"Am vazut insa si un alt tip de reactie, pe care as numi-o de verticalitate si in conformitate cu principiile europene. Este o reactie a celor care vad relatia cu oficialii europeni ca fiind una de parteneriat, nu de subordonare.

In aceasta zona, vizita lui Frans Timmermans a fost prezentata cu obiectivitate, ca parte a unui dialog institutional care sa faciliteze atingerea unor obiective pe care le-as numi comune, din care cel mai important este ridicarea MCV. Salut aceasta atitudine si cred ca doar asa Romania poate sa fie mai puternica in Uniunea Europeana", continua presedintele Senatului.

El afirma ca a avut un dialog pozitiv cu Frans Timmermans si apreciaza atitudinea pozitiva a acestuia in ceea ce priveste determinarea sa privind ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificre (MCV).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu vizita Timmermans , #Senat