Tariceanu: Un nou vot in cazul Sova nu e posibil, indiferent ce decide CCR

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 11:10
4053 citiri
Tariceanu: Un nou vot in cazul Sova nu e posibil, indiferent ce decide CCR

Parlamentul nu este un ghiseu de inregistrare a cererilor, are dreptul suveran sa dea avize favorabile sau nu, spune presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in ziua in care CCR analizeaza sesizarile in cazul Dan Sova, dupa ce Senatul a respins solicitarea DNA de arestare a senatorului PSD.

"Parlamentul are un drept suveran legat de incuviintarea fie a urmaririlor penale, fie a arestarilor. Prin urmare, atunci cand este solicitat, el nu trebuie sa raspunda automat, ca la un simplu ghiseu de inregistrare a cererii, printr-un aviz favorabil. Poate sa dea aviz favorabil sau poate sa nu dea aviz favorabil, dupa ce analizeaza fiecare caz in parte", a declarat Tariceanu, la RFI Romania.

Cazul Sova, pe masa CCR. Judecatorii au de rezolvat azi trei sesizari

Presedintele Senatului precizeaza ca "un nou vot nu este posibil in cazul domnului Sova, pentru ca legea nu actioneaza in nici un caz retroactiv. Nu avem cum sa mai dam un vot in cazul domnului Sova. Votul dat in cazul domnului Sova a fost unul perfect legal".

Calin Popescu Tariceanu declara ca votul in cazul Sova nu are cum sa fie repetat, indiferent ce decide Curtea Constitutionala: "Bineinteles, n-are cum sa fie repetat si legea nu actioneaza retroactiv".

Statutul senatorilor si deputatilor, modificat - pus in concordanta cu cerintele CCR

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a votat cu 292 de voturi "pentru" si un singur vot "impotriva", modificarea articolului 24 din Statutul deputatilor si senatorilor, astfel ca deciziile si hotararile se vor lua cu votul majoritatii simple a celor prezenti in plen.

In cazul Sova, cei mai multi senatori prezenti in sala au votat in favoarea cererii DNA, dar solicitarea a fost respinsa, intrucat ar fi fost nevoie de majoritatea voturilor senatorilor alesi.

Citeste mai multe despre Tariceanu la RFI: Un nou vot in cazul Sova nu e posibil, indiferent ce decide CC, pe RFI Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu nou vot Sova, #CCR decizie Sova, #CCR vot Dan Sova , #Senat
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
mi se pare corect,pentru ca altfel am fi republica,constitutionala
Poza Hingherul
Hingherul
rank 1
Bolivare,iesiti la manifestatii masive,de cate 60-80 de insi ca