Tariceanu: Vad posibila o scindare a PNL dupa alegeri

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 21:02
2602 citiri
Tariceanu: Vad posibila o scindare a PNL dupa alegeri
Foto: Facebook/Calin Popescu Tarcieanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, la Targoviste, ca vede posibila scindarea actualului PNL dupa alegerile prezidentiale.

"Da. Eu vad posibila o asemenea scindare, pentru ca nu toti... de exemplu, la Senat exista o majoritate de senatori care nu sunt de acord cu actuala linie a partidului, cu actuala pozitionare, care au venit si mi-au spus, au stat de vorba cu mine si mi-au spus acest lucru. Mi-au spus ca si la Camera Deputatilor la fel, e aceeasi framantare", a sustinut Tariceanu.

Presedintele Senatului a adaugat ca primeste semnale de la fostii colegi liberali, nemultumiti de modul cum sunt tratati in PNL de democrat-liberali.

"Am inceput sa primesc din ce in ce mai mult semnale, foarte multi colegi care vin si imi spun: ce ne facem, astia de la PDL ne-au incalecat, iau toate deciziile, trebuie dupa alegeri sa facem un congres, noi. Care voi? Noi, PNL (...). Vrem sa ne reunim, sa ne reunificam", a spus liderul Partidului Liberal Reformator (PLR).

Tariceanu anunta cand va fi semnat protocolul pentru refacerea USL

El a spus ca unii dintre fostii colegi din PNL pot veni sa se alature noii constructii politice PLR, insa "acest lucru se va face intr-o maniera selectiva".

"Deci, in momentul acesta, intr-adevar imi vin semnale foarte multe din partea unora care sunt in actualul PNL si care au o framantare legata de convingerile lor politice, o framantare suplimentara, care s-a accentuat in ultima perioada, isi dau seama ca partidul actual este orice, dar nu este un partid liberal, nici in profilul ideologic, dar nici in stilul in care este condus si asteapta sa treaca alegerile ca sa incepem discutiile. Sigur ca unii dintre ei pot sa vina sa ni se alature. Dar acest lucru il vom face intr-o maniera selectiva, de la caz la caz", a continuat fostul lider al PNL.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a aflat marti in Dambovita, unde a vizitat doua societati comerciale din judet. El a fost insotit de ministrul Muncii, Rovana Plumb, de presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, de parlamentari si autoritati locale.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Tarcieanu scindare PNL, #Tariceanu plecat PNL , #Senat