Tariceanu vorbeste des cu Ponta si vrea retrimiterea Strategiei de Aparare la comisii

Luni, 22 Iunie 2015, ora 13:50
2786 citiri
Tariceanu vorbeste des cu Ponta si vrea retrimiterea Strategiei de Aparare la comisii
Foto: Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca discuta frecvent cu premierul Victor Ponta, aflat in Turcia dupa operatia la genunchi, precizand ca nu i-a dat sfaturi de natura medicala. Pe de alta parte, Tariceanu vrea ca Strategia de Aparare elaborata de presedintele Iohannis sa fie retrimisa la comisii.

"Am comunicat in diferite feluri, si prin telefon, si prin email. Nu am abordat acest subiect (medical, n.red.). Nu cred ca e rolul meu sa ii dau sfaturi in aceasta privinta", a raspuns Tariceanu, intrebat fiind de un jurnalist daca i-a sugerat premierului Ponta sa revina in tara pe perioada recuperarii.

Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa faca o pararela intre cazul sau, din 2006, cand a fost operat la picior la un spital din Bordeaux, si cazul Ponta.

"In chestiunile medicale ma abtin, ar fi nepotrivit sa ma lansez eu in asemenea considerente. Cum nu seamana doi oameni, nu seamana nici situatiile lor", a punctat Tariceanu.

Ponta explica de ce s-a operat in Turcia: In Romania s-ar fi blocat doua etaje ale spitalului

Ponta ramane in Turcia sa i se schimbe pansamentele si-l lasa pe Oprea premier in locul lui

In schimb, acesta a spus ca e de acord ca vicepremierul Gabriel Oprea sa preia interimatul la Palatul Victoria. "Eu am spus ca, avand in vedere structura actuala a guvernului, aceasta propunere este in logica naturala a lucrurilor, avand in vedere ca exista un singur vicepremier. Am discutat, din punctul meu de vedere nu vad niciun fel de problema", a explicat acesta.

Pe de alta parte, presedintele Senatului a fost intrebat de jurnalisti ce punct de vedere va sustine la sedinta Birourilor Permanente reunite de astazi legat de Strategia Nationala de Aparare, pe care o va prezenta presedintele Klaus Iohannis, incepand cu ora 17.

Tariceanu a subliniat ca ea "nu poate sa treaca prin Parlament cu viteza absoluta, a sunetului".

"Comisisiile de aparare si-au prezentat cu maxima de celeritate punctul de vedere, dar documentul se adreseaza unor domenii mult mai largi (...) E vorba de un document politic, iar Strategia de Aparare se realizeaza impreuna cu partenerii nostri, atat din NATO, cat si UE. Cel putin comisiile de politica externa ar trebui sa fie sesizate pentru intocmirea unui raport (...) Acesta este punctul de vedere pe care il voi sustine in Biroul Permanent reunit, urmand sa vedem cum procedam in continuare", a explicat liderul Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Tariceanu operatie Ponta, #Tariceanu Strategie aparare , #Senat