Votul prin corespondenta, pe repede inainte - Tariceanu vrea procedura accelerata

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 07:16
1417 citiri
Votul prin corespondenta, pe repede inainte - Tariceanu vrea procedura accelerata
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a convocat miercuri Biroul permanent pentru proiectul de lege privind votul prin corespondenta, aratand ca procedura parlamentara in acest caz va fi accelerata.

"Am hotarat sa convoc un Birou permanent al Senatului, astfel incat proiectul de lege al votului prin corespondenta va putea sa intre in procedura parlamentara, mai intai la Senat si ulterior la Camera Deputatilor. In acest fel putem sa punem proiectul in dezbatere, pentru ca orice proiect de lege este normal sa fie dezbatut, dar acest lucru va presupune termene scurte pentru ca sa ne mentinem angajamentele politice pe care ni le-am luat, in asa fel incat votul pentru alegerea Parlamentului de anul viitor sa permita tuturor romanilor din strainatate sa voteze neingradit", a afirmat marti Tariceanu, la Palatul Parlamentului.

Replici acide intre PSD si PNL pe tema legii votului prin corespondenta

Intrebat cand estimeaza ca va fi votat proiectul, seful Senatului a precizat ca o sa fie stabilita procedura, miercuri, in Biroul permanent.

"Eu am vorbit despre necesitatea unei proceduri, nu neaparat procedura de urgenta pentru ca eu cred ca proiectul de lege trebuie sa dea posibilitatea tuturor partidelor care sunt reprezentate in comisii sa isi spuna punctul de vedere si sa aduca amendamente. Sigur, ca va fi o procedura accelerata, e un angajament al tuturor, cred ca e si interesul Opozitiei ca sa iesim cu acest proiect cat mai repede", a spus Tariceanu.

AEP a trimis la Parlament punctul de vedere cu privire la votul prin corespondenta - Ce prevede proiectul

Sedinta Biroului permanent al Senatului este programata, miercuri, la ora 10:00.

Comisia pentru cod electoral a dat, marti, un raport favorabil proiectului de lege privind votul prin corespondenta in forma redactata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), urmand ca proiectul sa fie trimis la Senat pentru a intra in procedura parlamentara.

Argumentele lui Tariceanu impotriva votului prin corespondenta: Poate fi fraudat

Parlamentarii Comisiei pentru Cod electoral si-au insusit proiectul cu majoritate de voturi.

Reprezentantii PNL si PSD au sustinut in sedinta ca voteaza textul AEP fara obiectii, iar observatiile tehnice le vor depune ca amendamente in faza procedurii parlamentare.

Potrivit textului propus de AEP, votul prin corespondenta ar urma sa se aplice la alegerile prezidentiale, parlamentare si europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#vot corespondenta procedura urgenta Parlament , #Senat