Redevenit prefect dupa o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila

   

Presedintele PD-L Sibiu si al Comisiei pentru buget din Senat, Ion Ariton, a anuntat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca se considera, legal, prefectul judetului, dar prefera sa ramana senator, dupa ce a castigat procesul cu fostul guvern Tariceanu care l-a demis din aceasta functie.

"In mod normal, de astazi sunt prefect. Dar nu vreau sa fiu prefect, ci sa raman in parlament", a declarat Ariton.
Acesta detine o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila, care spune ca nu trebuia inlocuit din functia de prefect de fostul premier Calin Popescu-Tariceanu.

Ariton a ocupat functia de prefect al judetului Sibiu in perioada 2005-2007 fiind schimbat din functie in decembrie 2007 de guvernul Tariceanu pentru mobilitatea functiei. Nemultumit, Ariton, unul din prefectii cu salariu de merit, a dat in judecata guvernul si a castigat procesul in 2009. Acum, actualul senator, presedinte al Comisiei pentru buget, nu mai vrea sa revina in prefectura, dar sustine ca, legal, ar trebui repus in functie.

Ariton a fost inlocuit in functia de prefect al judetului Sibiu de fostul sau prieten si coleg de partid, Ilie Mitea. Actualul prefect a fost membru al PD, dupa care a trecut la PNL, fiind consilier local si sef al OPC Sibiu. Din decembrie 2007 a fost desemnat prefect al judetului.

Ariton a mai avut sansa sa ocupe o pozitie la varf in administratia locala din Sibiu in 2008, cand a candidat pentru presedintia Consiliului Judetean, fiind invins de actualul presedinte Martin Bottesch (Forumul Democrat al Germanilor din Romania).
Conform declaratiilor liderilor locali din PD-L Sibiu, viitorul prefect al judetului va fi un democrat-liberal, aceasta formatiune avand cele mai bune rezultate electorale la alegerile din toamna.
Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 23:40
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Dezbatere publica despre zgomotul din Sibiu - Topul celor mai zgomotoase strazi si solutii oferite
Primaria Sibiu organizeaza, in data de 26 februarie, ora 14.00, in sala de sedinte a Consiliului ...
Un sibian a inselat mai multi clienti cu peste 140.000 de lei. Le inchiria masini si nu le mai dadea garantia inapoi
Un sibian in varsta de 35 de ani a golit buzunarele a 15 persoane. Acesta detinea o firma cu profil ...
Doi noi cetateni de onoare in municipiul Sibiu - Unul este cel mai bogat roman din Germania
Consilierii locali au pe masa viitoarei sedinte doua propuneri de acordare a titlului de cetatean de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor