Regele Cioaba anunta ca se intalneste cu ministrul Cioroianu, la Sibiu

   

Regele romilor, Florin Cioaba, a declarat pentru ROMPRES ca ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a acceptat sa se intalneasca cu el miercuri la Sibiu.

"Ne bucuram foarte mult pentru deschiderea domnului ministru. Astept sa mi se comunice ora la care ma voi vedea cu ministrul Cioroianu", a precizat Florin Cioaba. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, marti, ca este dispus sa se intalneasca la Sibiu cu regele Florin Cioaba pentru a discuta despre rezolvarea problema romilor.

Daca nu va avea timp sa se vada cu regele Cioaba, premierul, care se afla miercuri la Sibiu la sedinta Guvernelor roman si ungar, va delega un reprezentant pentru a discuta cu liderul romilor.

"Programul il am deja stabilit insa, in principiu, oricine care poate contribui la solutionarea acestei probleme este binevenit. Sunt deschis pentru oricine vine cu solutii, cu propuneri. Daca nu o sa am timp, o sa deleg pe cineva din echipa mea sa faca aceasta intalnire", a declarat premierul Tariceanu. Seful Executivului a subliniat ca este preocupat in continuare de problemele romanilor si romilor din Italia.

"E o problema care ma preocupa foarte mult pentru ca in continuare in Italia este o atmosfera destul de tensionata. Romanii care au plecat in Italia sau in alte parti sa lucreze ar putea sa se intoarca, dar nu vreau ca acest lucru sa se intample ca urmare a unei crize. Vreau sa fie o optiune libera. Interesul meu este sa gasim o solutie de detensionare a situatiei", a precizat primul-ministru.

Potrivit lui Tariceanu, singura solutie de rezolvare a integrarii sociale a romilor este educatia. "Eu cred ca exista solutii, fara sa las impresia ca problema se poate rezolva de la o zi la alta. Integrarea sociala nu se rezolva la comanda. Iar educatia este singura solutie, insa pe termen mediu si lung", a spus Tariceanu.

Regele Cioaba a declarat pentru ROMPRES ca vrea sa se intalneasca la Sibiu atat cu premierul, cat si cu ministrul Afacerilor Externe pentru a avea o discutie pe tema solutiilor necesare care sa duca la imbunatatirea situatiei romilor.
Joi, 15 Noiembrie 2007, ora 11:01
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor