Cum isi fauresc politicienii chipuri noi, inainte de alegeri

Sambata, 27 Septembrie 2008, ora 21:41
2106 citiri
Cum isi fauresc politicienii chipuri noi, inainte de alegeri
Foto: www.cartoonpress.ro

Pentru ca urmeaza o noua campanie electorala, politicienii isi dau din ce in ce mai mult in petec, in incercarea de a ne demonstra cat de populari sunt. Tot mai multi pozeaza in oameni obisnuiti, cu preocupari casnice.

De fapt, campania a inceput cu mult inainte de a fi lansati oficial candidatii. Asta pentru ca acum, in prag de alegeri, mai mult ca niciodata, politicienii devin deschisi dialogului cu alegatorii si schimbului de informatii. Este in interesul lor, desigur.

Din perspectiva votului uninominal, relatia dintre alegator si politician este transanta, este definitorie, este calea spre un loc in Parlament. Si ce nu face politicianul roman de dragul voturilor?

In aceasta toamna cu iz electoral, Elena Udrea s-a metamorfozat intr-o gospodina priceputa care stie sa croseteze fulare si sa faca sarmale, ba mai mult - a prezentat stiri la MTV. Bat-o vina, ca multi pensionari din Drumul Taberei a impresionat!

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a coborat printre bucurestenii blocati in trafic si apoi a calcat camasi in direct la Tv, Calin Popescu Tariceanu si Leonard Orban au facut naveta cu trenul de Titu.

Cand ma uit si la ultimele promisiuni ale politicienilor am senzatia ca ne cred tampiti. De exemplu, Mircea Geoana a promis romanilor care se afla in strainatate 20.000 de euro daca se intorc acasa si da - inca un "daca" - daca PSD ajunge la guvernare.

Nici cu Ludovic Orban nu mi-e rusine. S-a trezit dis de dimineata pus pe treaba si ne-a spus ca in urmatorii 8 ani se vor realiza peste 2.000 de kilometri de autostrada. Aceste proiecte vizeaza autostrada de pe coridorul IV paneuropean, autostrada Transilvania, autostrada Moldava, dintre Iasi si Targu Mures, si autostrada de pe coridorul paneuropean IX, Bucuresti - Ploiesti. Sa-i amintim ministrului Transporturilor ca autostrada Bechtel a ajuns sa bata toate recordurile si ca masoara 5 kilometri dupa patru ani in care s-a "lucrat" la ea? Cine isi permite asemenea extravagante?

Toti cei enumerati sunt politicieni care, in mod obisnuit, nu merg cu trenul, nu raman blocati in traficul infernal din Capitala, nu croseteaza si nu fac treburi casnice. Dar, odata la patru ani, ei coboara cu picioarele pe pamant din masinile luxoase si devin amabili, disponibili.

Toate gesturile lor sunt efectele uninominalului, care ii obliga sa treaca prin "umilintele" contactului direct cu alegatorii.

Oricine ar intra in Parlament, cu totii stim un singur lucru: ca nu trebuie sa avem asteptari de la viitorii guvernanti, indiferent cine vor fi ei.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#politicieni, #uninominal, #gesturi, #casnice, #Elena Udrea, #Tariceanu, #Ludovic Orban, #croseteaza, #calca, #Bogdan Olteanu , #stiri Calin Popescu Tariceanu