Editorial: Ghena cu lalele

Autor:
Joi, 05 Iunie 2008, ora 09:34
1400 citiri
Editorial: Ghena cu lalele

Din cauza unei combinatii bizare intre dispretul fata de poporul de rand, disperarea ca nu reuseste sa-l combine si dorinta de-a-i lua voturile, Calin Popescu Tariceanu e in stare sa se infatiseze dinainte-i in fundul gol.

Ultima gaselnita menita a juli simpatie e indemnul lui catre membrii guvernului de-a marca Ziua Mondiala a Protectiei Mediului lasand gipurile sa planga in garaje si venind la slujba pe jos, cu metroul sau pe bicicleta.

O fi muncit mult omul ieri, de vreme ce nu i-a dat prin cap sa adanceasca noua filosofie a protectiei planetei prin a recomanda ca, de vreme ce de pe linia de ansamplat haine se emit noxe, ministrii sa vina la lucru in pantaloni scurti, ca intra material mai putin.

Sau fara chiloti de-a dreptul, dar nu cu frunze, ca alea-s din copaci, ci asa cum i-au slobozit mamele lor pe lume. Numai ca asa ar exista riscul sa vada tot poporul ce banuia de ceva vreme, si anume faptul ca in locul cu pricina nu exista nimic.

O alta idee ar fi fost sa dea o ordonanta, sau ce da el, prin care sa le impuna membrilor guvernului sa-ti tina respiratia, ca sa nu mai emita in atmosfera dioxid de carbon, ca se sparge stratul de ozon. Macar asa, daca i-ar fi zarit televiziunile prin batatura tarii, rosii la fata ca niste raci fierti, ar fi stiut de la ce le vine.

Acuma sa vedem de unde vine otrava pe care vrea Tariceanu s-o combata venind la serviciu pe role. In primul rand de la spagile pe care le aplica marile societati poluatoare celor implicati in protectia mediului, pentru a nu le inchide.

Pe cale de consecinta, din cand in cand se intampla accidente ecologice mai mari sau mai mici, societatile respective capata niste amenzi pe care le suporta din profitul pe-o luna, iar lantul ramane neintrerupt, ca destinul.

Si mai vine otrava de la inspectorii care au datoria sa verifice daca marii poluatori se tin de planul de conformare si fac investitiile in tehnologie la care s-au angajat, pentru a reduce emisiile nasoale.

Si mai vina otrava din certificatele de urbanism si autorizatiile de construire emise pentru betoane peste betoane ridicate in locul teilor, salcamilor, platanilor, castanilor si salciilor - in Romania, nimeni nu construieste paduri, ci cavouri.

Si, nu in ultimul rand, ca sa aduc si un caz concret, si sa nu mai vorbesc balarii, cum ma acuza recent un prieten liberal, convins ca nu port toale scumpe deoarece vreau sa deturnez atentia de la bogatia din conturile deschise in urma slugarelii pe langa Cotroceni, otrava mai vine de undeva: dintr-un lac situat langa un mall construit de un client politic de-a-l partidului premierului, unde Agentia de Protectia Mediului a descoperit ca se deverseaza chestii rele pentru pesti - de aia au si crapat, acum vreo doua saptamani, cateva zeci de crapi si carasi, insa toata afacerea a fost musamalizata.

Si mai avem pe teava otrava pregatita pentru Rosia Montana, unde daca nu se va exploata aurul cu ajutorul cianurilor, ci pe alte cai, tot vor fi rase niste paduri, gratie sprijinului acordat proiectului de tabara democrat-liberalilor.

Dar acuma, ca vine Cabinetul la serviciu pe role, exista o sansa: in traficul din Bucuresti nu se stie niciodata...

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Popescu Tariceanu, #mediu, #initiativa , #stiri Calin Popescu Tariceanu