Fostul prefect de Cluj accepta functia de inspector guvernamental

Joi, 19 Februarie 2009, ora 16:04
1231 citiri
Fostul prefect de Cluj accepta functia de inspector guvernamental

Fostul prefect al judetului Cluj, Calin Platon, numit miercuri inspector guvernamental de Guvernul Boc, a declarat, joi, ca va accepta aceasta functie.

"In ceea ce priveste hotararea de Guvern prin care am fost transferat in postul de inspector guvernamental, o consider oarecum fireasca. Guvernul are aceasta competenta si, de asemenea, Guvernul, probabil, a considerat ca sunt mai util ca inspector guvernamental la Bucuresti, decat ca prefect la Cluj. Am sa accept functia de inspector guvernamental si sunt convins ca prin cunostintele dobandite in admninistratie, prin intrega mea experienta profesionala voi putea fi util si din aceasta functie", a spus Platon (foto) in cadrul unui briefing de presa, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste acceptarea functie de prefect in alt judet, Platon a afirmat ca o asemenea decizie nu este una usor de luat si va vedea in functie de judetul respectiv si probleme sale, daca va dori sa fie din nou prefect.

"E, sigur, posibil, dar va fi o decizie pe care nu pot sa o iau decat in cunostinta de cauza", a explicat fostul prefect. Platon a spus ca dupa un an si jumatate de mandat de prefect pleaca cu sentimentul datoriei implinite.

"Plec cu sentimentul clar al datoriei implinite. Cred ca am facut pentru judetul Cluj, in aceasta institutie, cateva lucruri importante si, de aceea, ma despart, sigur, cu parere de rau, dar in acelasi timp si cu acest sentiment ca mi-am facut datoria", a precizat Calin Platon.

Acesta a spus ca noul prefect, medicul ginecolog prof. univ. Florin Stamatian va face fata, cu siguranta provocarilor Institutiei Prefectului.

"Consider ca domnul profesor Stamatian este o personalitate cu o mare experienta in spate. Sunt convins ca va putea sa continue proiectele pe care noi le-am inceput. De asemenea, sunt convins ca va reusi in Institutia Prefectului sa fie in slujba cetateanului, sa fie un bun coordonator aladministratiilor publice locale si ii doresc, evident, mult succes", a declarat Calin Platon, adaugand ca Stamatian va fi ajutat de angajatii institutiei care "sunt foarte bine pregatiti profesional si ii vor fi un suport real si il vor ajuta in ceea ce priveste gestionarea institutiei".

Calin Platon a fost numit prefect in urma cu un an si jumatate, dupa actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise (PDL), care fusese la vremea aceea mutat de catre Guvernul Tariceanu pe o fiunctie de inspector guvernamental. Tise a demisionat atunci din Corpul Inaltilor Functionari Publici, revenid la cateva luni dupa aceea in partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Platon accepta, #accepta functia Guvern, #inspector guvernamental , #stiri Calin Popescu Tariceanu