Reactii la retragerea lui Theodor Stolojan (Video)

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 12:29
9481 citiri
Reactii la retragerea lui Theodor Stolojan (Video)

Intr-o tara cum este Romania, absolut orice este posibil, potrivit social-democratului Adrian Nastase, care a facut declaratia in urma anuntului lui Theodor Stolojan de a renunta la mandatul de prim-ministru.

Nastase a adaugat ca se asteapta ca numirea unui prim-ministru si formarea Guvernului sa dureze catva timp si ca el nu a participat la discutiile PSD-PD-L.

Presedintele Consiliului National al PSD a adaugat ca nu intelege decizia lui Basescu de a il numi pe Stolojan premier devreme ce acesta are probleme de sanatate. Nastase a spus ca "stie de la colegi ca Stolojan are probleme" si ca nu intelege de ce l-a pus Basescu "intr-o situatie atat de dificila".

Nastase a adaugat ulterior ca Stolojan are mai multa experienta in ceea ce priveste economia si ca Boc nu este la fel de calificat.

"In ceea ce priveste Mircea Geoana si Emil Boc, daca acesta din urma va ramane cel nominalizat pentru prim-ministru, cei doi au lucrat aceste cateva zile impreuna. Ramane o problema legata de argumentarea adusa pentru desemnarea lui Stolojan drept prim-ministru. Boc are o experienta ca primar al Cluj-ului, insa e greu de sustinut ca el va fi un bun economist, un tehnocrat al problemelor economice", a declarat Nastase.

Nastase a adaugat ca e posibil ca presedintele sa fi stiut inainte sa il desemneze pe Stolojan ca acesta nu va ajunge prim-ministru.

"Basescu spunea ca are in minte numele viitorului prim-ministru, poate avea de atunci doua nume si noi nu stiam. Traian Basescu a facut un lucru care nu a fost corect, nu a asteptat sa se finalizeze negocierea si sa se semneze protocolul, a facut o desemnare de candidat care sa stranga in jurul lui si sa adauge partide sau bucati de partide. A fost treaba cu acceptarea UDMR-ului si au ramas doua partide care pe baza protocolului adoptat ieri ar putea sa discute despre un candidat pe care sa il accepte si pe care sa il prezinte la Cotroceni. Nu stiu insa daca Constitutia a fost punctul forte al lecturilor presedintelui Basescu", a precizat Nastase.

Nastase a adaugat ca e trist ca poporului i se servesc astfel de episoade dramatice si ca vor exista "discutii ample" in perioada care urmeaza pentru gasirea unei solutii.

Social-democratul Titus Corlatean a declarat ca isi doreste ca "alianta PSD-PC sa fie tratata cu respect de catre PD-L", adaugand ca PSD va decide in continuare ce este de facut. El a precizat ca exista colegi din partid care sunt extrem de nemultumiti de evolutia lucrurilor si ca PSD trateaza in continuare cu seriozitate problema majoritatii in Parlment.

Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, a declarat ca Theodor Stolojan s-a imbolnavit atunci cand trebuia si nu crede ca aceasta retragere va schimba ceva intre colaborarea PNL si PD-L.

"Ati urmarit duminica seara cum s-a semnat Parteneriatul pentru Romania, parca asa l-au numit, adica intovarasirea in vederea capatuielii. Sunt tare curios cine va fi favoritul presedintelui. Se pare ca tandemul rasu plansu nu o sa coloreze viata politica. Poate daca Oprisan trece la PD poate va primi increderea presedintelui. Si mai am multe idei de astea. Asteptam acum sa vedem cine isi mai pune gatul sub secure", a mai declarat Orban.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a comentat si el retragerea lui Stolojan drept o modalitatea de a "intra intr-o zona a ridicolului si a amuzantului, cand de fapt lucrurile sunt serioase".

"Vreau sa il intreb pe Basescu de cate ori are de gand sa se mai imbolnaveasca Stolojan", a fost reactia lui Tariceanu, surprinsa in liftul Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a declarat si el ingrjorat de viitorul politic al Romaniei.

"Sunt foarte ingrijorat de modul imn care vor evolua lucrurile din acest moment. Nu poate invoca varsta pentru ca si acum patru zile avea aceeasi varsta. Probabil a fost o comanda, ca si in 2004. Nu pot judeca deocamdata daca Boc va fi un premier bun", a comentat Olteanu.

"Domnul Stolojan a mai avut renuntari, cred ca cei care au ajuns la aceasta concluzie trebuiau sa discute foarte serios aceste probleme. Renuntarea lui dovedeste ca in aceasta coalitie fortata intre dreapta sau stanga apar probleme destul de serioase", a comentat presedintele UDMR, Marko Bela.

La randul sau, Viorel Hrebenciuc, principalul strateg al PSD, a declarat ca nu crede ca postul de premier va reveni formatiull politice pe care o reprezinta, dar si ca social-democratii nu vor accepta "chiar orice nominalizare pe care ar putea sa o faca Traian Basescu".

Theodor Stolojan a anuntat luni ca renunta la nominalizarea pentru ocuparea postului de premier.

Anuntul a fost facut la sfarsitul sedintei cu PD-L de luni dimineata. Potrivit unor surse citate de Gandul, la 12.30 presedintele Traian Basescu ar urma sa-l anunte premier pe Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase, #Romania orice e , #stiri Calin Popescu Tariceanu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
TRAIAN BONAPARTE la desemnat P.M pe TRAIAN BOC
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Se impune întrebarea :in caz că Boc va fi PM cine va fi PREŞDINTELE PARTIDULUI DEMOCRAT minus LIBERAL