Ziare.com

Tariceanu a pierdut procesul impotriva lui Emil Boc

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 16:08

   

Tariceanu a pierdut procesul impotriva lui Emil Boc
Judecatoria Sectorului 5 a respins vineri actiunea in care fostul premier Calin Popescu Tariceanu il acuza pe actualul sef al Guvernului, Emil Boc, de calomnie.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu l-a dat in judecata, in urma cu mai bine de un an, pe actualul premier Emil Boc, pe care il acuza de calomnie, in legatura cu scandalul legat de contractul incheiat de ANRM cu Sterling. In cursul procesului, cei doi au fost interogati de instanta, la termenul din 24 martie.

Potrivit actiunii depuse in instanta, Tariceanu il acuza pe Boc ca l-a calomniat in legatura cu adoptarea Hotararii de guvern privind aprobarea actului aditional nr. 11 la contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources Ltd.

In actiune se mai arata ca Emil Boc l-a acuzat pe fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, ca a incalcat legea si ca a prejudiciat interesele Romaniei, premeditand "o afacere in favoarea unor grupuri de interese".

"Toate aceste afirmatii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputatiei mele, imaginii mele publice si imi produc un prejudiciu moral. De asemenea, astfel de dezinformari neadevarate, iresponsabile aduc atingere increderii pe care cetatenii trebuie sa o aiba in sistemul de guvernamant democratic si in institutiile statului", arata Calin Popescu Tariceanu in actiunea depusa in instanta impotriva lui Emil Boc.

Tariceanu spune ca afacerea Sterling a fost perfect legala

Tariceanu se apara sustinand ca hotararea de guvern 1446/2008 a fost initiata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale(ANRM) si "a fost adoptata cu respectarea tuturor prevederilor si procedurilor legale de catre Guvernul" pe care l-a condus in calitate de prim-ministru.

"Actul aditional aprobat prin HG nr. 1446/2008 inlocuia denumirea veche a contractului (potrivit legislatiei in vigoare la data incheierii acestuia) - "contract de exploatare si impartire a productiei", cu noua denumire, potrivit art. 31 din Legea petrolului nr. 238/2004 - "acord de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera".

De asemenea, modifica durata conventiei (de la 25 la 30 de ani), potrivit negocierii dintre parti, si elimina o serie de facilitati fiscale care nu puteau subzista dupa aderarea Romaniei la UE", mai arata Tariceanu in actiunea depusa pe rolul Judecatoriei Sectorului 5.

Fostul premier sustine in actiune ca Emil Boc a facut aceste afirmatii cu "rea-credinta", deoarece are studii juridice si "cunostea ca sustinerile sale sunt neadevarate".

Pe langa despagubirile de 100.000 de lei, Tariceanu cere instantei sa-l oblige pe Emil Boc sa publice pe cheltuiala sa hotararea instantei in doua numere consecutive a doua cotidiene nationale, precum si difuzarea sentintei la trei posturi de televiziune.

Tariceanu face apel

Liberalul Tudor Chiuariu, care se ocupa de procesul in care Calin Popescu Tariceanu l-a dat in judecata pe Emil Boc, a declarat vineri pentru NewsIn ca va face apel impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 5, care a respins actiunea.

"Vom face apel, hotararea ni se pare cel putin curioasa avand in vedere ca nici macar domnul Boc nu a spus ca afirmatiile sale calomnioase ar fi adevarate si ca avea dreptul sa bata campii fiindca e om politic si oamenii politici se bucura de o libertate de exprimare mai mare", a spus Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei a punctat ca trei organisme - Corpul de Control al Guvernului, Comisia de industrii de la Camera Deputatilor si Curtea de Conturi - "au stabilit prin rapoarte ca persoana fizica - Calin Popescu Tariceanu - nu a savarsit vreo neregularitate in legatura cu contractul Sterling".

"Au mai existat in trecut astfel de hotarari in cauze dintre oameni politici, dar dupa parerea mea acea linie de jurisprundenta si de hotarari nu erau similare cu speta asta in care, o data, afirmatiile nu sunt facute cu buna credinta si, in al doilea rand, nu pornesc de la fapte reale necontestate de partile implicate", a adaugat acesta.

Sursa: rNews

Articol citit de 3518 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se adevereste prin instanta.....

....in urma audierilor ca d.l BOC are dreptate. Tariceanu trebuie sa accepte adevarul ca a facut favor unui grup de interese strein. Sunt sigur ca nu degeaba desi el vrea sa se creada cinstit.

 

eu nu al voi uita niciodata pe acest domn

care dupa o vizita la dacia pitesti , pe ultima suta de metri a guvernari ne-a triplat taxa auto

sper ca toata spaga care a luat-o de la dacia sa o dea pe medicamente

@Theman

Jumatate pe medicamente si datorita ineficientei lor
cealalta jumatate pe luminari insotite de copirseu

Doi excroci !

Se invinuesc unul pe altul si scroa-fa e moa-rta in cotet !

Pai daca s-a stabilit cert in instanta ca acuzatia de subminare a economiei

nu este o calomnie, ma intreb de ce nu este anchetat si judecat imediat pentru aceasta infractiune deosebit de grava? Ce asteapta justitia, sa se prescrie faptele?

 

SA SE REZILIEZE TOATE CONTRACTELE INCHEATE IN MANDATUL LUI TARICEANU !!!

SI TARICEANU CU GASCA SA FIE CONDAMNATI ...SI TRIMISI PE MARE SA LUCREZE LA EXPLATARE DE PETROL CA SA PLATEASCA TOATE PAGUBELE PRODUSE ...
DACA SE POATE SA-I ASIGURE ASISTENTA MARINARUL ...

 

YES !

Si Bombo sa fie femeia de serviciu pe platforma petroliera !

daca guvernul cadea

crede-ti dumneavoastra ca era aceasi solutie?
13 Jerben Dr Stony Point, NY 10980a multumesc

 

astia ziceau

astia care conduc acum ziceau ca e o taxa ilegala si cum ajung la ciolan o anuleaza acum nici nu mai pomenesc de ia doar au nevoie de bani la buget dar imi amintesc ca pe 3 dec la stirile de ora 6 terica nea traso probabil sa ne arate ca daca nu iam ales pe ei acum sa platim.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor