Tariceanu ii invidiaza pe studenti

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 10:00
2380 citiri
Tariceanu ii invidiaza pe studenti

Studentii Romaniei anului 2008 au oportunitati pe care parintii lor nu le-au avut, iar dupa ce vor termina facultatea vor gasi locuri de munca care le vor oferi satisfactii datorita cresterii economice a Romaniei.

Acestea sunt motivele pentru care premierul Tariceanu a declarat, miercuri, ca ii "invidiaza pe studenti", fara insa a aduce in discutie bursele mici, locurile lipsa din camine sau facultatile fara dotare tehnologica.

"Va invidiez ca sunteti la inceput de cariera studenteasca. Aveti oportunitati pe care noi, cei mai in varsta, nu le-am avut. Pentru dumneavoastra, cei tineri, cresterea economica este generator de locuri de munca din ce in ce mai bine platite", a declarat Tariceanu odata cu incepere noului an universitar, miercuri, la Universitatea de Constructii Bucuresti.

"Ca ingineri, veti avea satisfactia ca veti lasa ceva durabil in urma. Ca viitori ingineri constructori veti putea sa participati la formarea unei Romanii moderne (...) Fondurile pe care le acordam educatiei si cercetatii vor permite ca in curand sa culegem roadele. In ultimii patru ani, in domeniul cercetarii au fost alocate fonduri spectaculaose, aproape un miliard de euro", a adaugat premierul.

Despre majorarea salariilor profesorilor cu 50% Tariceanu spune ca nu este sustenabila si ca este o masura populista.

"Aceasta crestere nu a fost ceruta de cadrele didactice. Orice om cu cap isi da seama ca o astfel de crestere nu este sustenabila (...) Cresterea salariilor trebuie corelata cu cresterea economica. Este o atitudine de un superpopulism, cum nu am mai vazut de mult in Parlament", a spus Tariceanu. "I-as intreba pe parlamentari daca au stat mult si s-au gandit cand au luat aceasta decizie", a conchis premierul, informeaza Realitatea Tv.

Totodata, premierul a fost prezent, miercuri, la Universitatea de Constructii Bucuresti si pentru a inaugura noua sala de sport a centrului universitar.

Premierul Romaniei spune ca ii invidiaza pe studenti pentru "oportunitatile" pe care Guvernul Tariceanu le tot anunta cu surle si trambite in ultimii patru ani. Oare Tariceanu ii invidiaza pe studenti si pentru caminele pline cu moloz, pline de gandaci si de pereti mucegaiti?

In ciuda felului in care arata caminele studentesti, doua mii de studenti ai Universitatii Politehnice Bucuresti au ramas fara locuri in caminele din complexul Regie, locurile fiind atribuite, teoretic, pe criteriul performantelor scolare.

Oare ii invidiaza si pentru bursele, care fi de merit, fie de performanta, fie sociale, nu asigura sub nicio forma un trai decent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
#Calin Popescu Tariceanu, #studenti, #Universitate, #constructii , #stiri Calin Popescu Tariceanu