Tariceanu il acuza pe Lazar ca minte privind HG pe protocoalele cu SRI: Minte ca sa isi scape pielea, isi justifica actiunile de "procuror comunist"

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 19:58
7820 citiri
Tariceanu il acuza pe Lazar ca minte privind HG pe protocoalele cu SRI: Minte ca sa isi scape pielea, isi justifica actiunile de "procuror comunist"
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, il acuza pe Augustin Lazar ca "minte ca sa isi scape pielea", dupa ce Parchetul General a facut vineri precizarea ca printr-o hotarare de guvern adoptata in 2005, cand prim-ministru era Tariceanu, s-a decis incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si alte structuri de informatii.

"Constat ca procurorul general este capabil de orice pentru a-si scapa pielea, chiar si sa minta in spatiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezinta altceva decat o interpretare proprie data hotararii de guvern din 2005. HG 231 nu se refera la protocoale, ci la aplicarea strategiei nationale anticoruptie.

Strategia enunta o serie de principii care aveau la baza respectarea statului de drept, a legilor in vigoare si a drepturilor si libertatilor individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea incheierea de protocoale secrete precum cele incheiate intre servicii si institutiile din justitie in ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazar cu SRI in 2016.

Ceea ce face Augustin Lazar reprezinta o manipulare ieftina pentru a-si salva pielea, aruncand vina", sustine liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Tariceanu sustine ca "trebuie spus adevarul" si il acuza pe Lazar ca prin comunicate de presa cum este cel transmis astazi isi justifica actiunile de "procuror comunist".

"Trebuie spus adevarul: protocoalele semnate si dezvaluite in acest an au continut masuri care nu au fost prevazute in nicio lege. Protocoalele secrete au adaugat la legislatia in vigoare doar prin simpla intelegere dintre sefii din procuratura si cei din servicii.

Unde in HG 231 se vorbeste despre echipele mixte? In ce paragraf din HG se spune despre faptul ca informatiile existente la dosar nu trebuie sa fie puse la dispozitia invinuitului? Rolul de politie judiciara a fost stabilit prin mica intelegere dintre procurori si servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor fata de servicii in termen de 60 de zile este o inventie a mintilor stralucite care au semnat protocoalele.

Augustin Lazar incearca prin comunicate precum cel al Parchetului sa isi justifice actiunile de procuror comunist. Practicile si metodele specifice perioadei comuniste nu se regasesc in HG. Ele au fost adaugate ulterior de catre conducatorii vremelnici ai institutiilor din justitie si de catre serviciile de informatii.

Daca Augustin Lazar considera ca prin manipulare isi salveaza pielea si poate fugi de dat explicatii pentru activitatea sa se inseala amarnic. Procurorul general minte de ingheata apele doar pentru a deturna atentia de la acuzatiile care i se aduc", a mai notat presedintele Senatului pe retea sociala.

Postarea vine in contextul in care Parchetul General a precizat vineri ca printr-o hotarare de guvern adoptata in 2005, cand prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu, s-a decis incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si alte structuri de informatii.

Citeste si Dragnea, despre protocoalele cu SRI: Hotararea de Guvern nu inseamna o baza legala, este sub lege

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu acuzatii Augustin Lazar , #stiri Calin Popescu Tariceanu