Tariceanu vrea construirea unei noi centrale nucleare

Joi, 27 Martie 2008, ora 15:10
1184 citiri
Tariceanu vrea construirea unei noi centrale nucleare

"Trebuie solutionata asigurarea unei sigurante energetice pentru Romania, energie la un pret cat mai competitiv. Astatzi am vorbit despre proiectul constructiei unei a doua centrale nucleare in Romania", a declarat, joi, premirul Calin Popescu Tariceanu, aflat in localitatea Halinda, din judetul Mehedinti, unde a vizitat combinatul de apa grea.

"Am vorbit despre proiectul constructiei unei a doua centrale in Romania. Romania trebuie sa faca ceva in privinta emisiilor de carbon", a explicat premierul.

Potrivit primului-ministru, constructia unei noi centrale nucleare este necesara fiindca "nevoile energetice nu vor mai putea fi satisfacute de centrala actuala".

"Stabilirea locatiei va trebui facuta prin studii serioase, studii economice. E nevoie de o cantitate importanta de apa bruta, deci in zona unui rau cu debit important", a adaugat premierul.

Totodata, Traiceanu a spus ca la Fabrica de vagoane din Mehedinti, cifra de afaceri s-a dublat, apreciind ca uzina de apa grea este o unitate care reprezinta o piesa importanta.

In ceea ce priveste cursul valutar, premierul a spus ca il preocupa acest aspect fiindca "reflecta forta economiei romanesti". Premierul a vorbit si despre greva de la Dacia Mioveni, insa s-a limitat sa explice ca "problema vizeaza intreprinderea, Guvernul nu are nimic de spus".

Tot joi, premierul a reconfimat ca se va intalni cu presedintele Bush, "probabil ca in ultima zi a evenimentului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Tariceanu, #nucleara, #uzina, #Dacia, #curs, #valutar , #stiri Calin Popescu Tariceanu