Craciun cu "Baba lui Basescu" si "alegatoarea lui Tariceanu"

Sambata, 27 Decembrie 2008, ora 12:45
2479 citiri
Craciun cu "Baba lui Basescu" si "alegatoarea lui Tariceanu"
Foto: Evenimentul Zilei

La cateva sute de kilometri departare una de cealalta, isi petrec Sarbatorile "baba lui Basescu" si "alegatoarea lui Tariceanu", cele doua batrane facute vedete peste noapte dupa ce au fost folosite de cei doi politicieni in scopuri electorale.

Sofia Rusu Ionescu este femeia de 73 de ani, din satul Saucesti, judetul Bacau, careia presedintele Traian Basescu i-a refacut casa de la zero dupa ce aceasta fusese distrusa in urma inundatiilor.

Batrana este insa suparata ca in colturile noii case a aparut deja igrasia, ar mai avea nevoie de un frigider si de niste pietris in curte. Ce sa mai spuna de faptul ca apele i-au luat porcul si Craciunul a prins-o fara nimic.

"O zis femeile ca e domnu' presedinte. Ce sa-i spun? I-am spus ca nu am casa. Eu, deh, si eu, ca batrana, ce sa fac? O zas ca l-am jignit. Da' apoi mi-o zas ca-mi face casa. Anul asta, fara porc, ca l-a luat apa la inundatii. Doar vaca a salvat-o barbatimiu, a tras-o la deal", a declarat, pentru Evenimentul Zilei, "baba lui Basescu".

Femeia se mai imbuneaza, insa, cand se uita la mobila alba daruita de "doamna Maria", sotia presedintelui Romaniei. Insa toata aceasta atentie nu i-a lasat indiferenti pe vecinii femeii.

"Ce, noua nu ne-o luat apa casa? Noua de ce nu ne-o facut", spune un satean sustinut in cor de un grup intreg de nemultumiti, care arunca priviri otravite spre casa alba, care a rasarit in curtea batranei.

"Alegatoarea lui Tariceanu": Eu stiu daca e mai bine cu domnul Bob asta?

Elena Ene, batrana pe care Calin Popescu-Tariceanu a dat-o in campania electorala ca exemplu pentru alegatorul perfect, nu e suparata pe fostul premier chiar daca acesta nu a uitat-o de indata ce a parasit localitatea ilfoveana Moarea Vlasiei.

Ea a fost atat de miscata de discursul premierului incat l-a votat la alegerile parlamentare fara sa stea pe ganduri si, chiar daca acesta a pierdut, ea ii ureaza sa nu renunte la speranta.

"Imi pare rau de el, ca era, asa, reprezentabil", spune acum femeia, care spune ca a simtit, totusi, ca acesta nu primi destule voturi. "Am vazut eu ca era sala cam goala, asa. Si i-am si zis lui ginere-miu, 'Vasilica, sa vezi ca nu iese!'. Si el mi-a zis 'Ei, na, mamaie, ca stii mata!'. Si uite ca asa a fost", spune batrana, zambind cu intelegere.

Cat despre actualul premier, "alegatoarea lui Tariceanu" nu stie ce sa zica, daca acest "domn Bob" va face sau nu treaba.

Emil "Bob" nu-i prea prezinta ei incredere dintr-un motiv foarte clar: "asta o sa vina cu Flutur. Si Flutur o sa ne aduca iar gripa aviara, cum a mai fost", explica femeia ecuatia din care "domnul Bob" iese cu minus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Elena Ene, #Sofia Rusu Ionescu, #Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu , #Traian Basescu