Presa de azi: "Bai fratele meu" vrea sa egaleze "tu-i ceapa ma-sii"

Miercuri, 20 August 2008, ora 07:31
3872 citiri
Presa de azi: "Bai fratele meu" vrea sa egaleze "tu-i ceapa ma-sii"

Limbajul colorat folosit de premierul Tariceanu la o intalnire cu muncitorii de la pasajul Baneasa, dorinta lui CV Tudor de a candida alaturi de Gigi Becali la parlamentare, dar si drama sportivului Marian Dragulescu, care a pierdut la Beijing aurul care-i putea salva fetita sunt cateva dintre subiectele dezbatute miercuri de presa centrala.

"Bai fratele meu" vrea sa egaleze "tu-i ceapa ma-sii", sustin jurnalistii de la Cotidianul, care fac o paralela intre limbajul colorat adoptat de premierul Calin Popescu Tariceanu si expresiile favorite ale presedintelui Traian Basescu.

Premierul Tariceanu a abandonat stilul teapan si politicos in favoarea limbajului de cartier practicat cu succes de presedintele Basescu in vizitele pe santiere.

Marti, prezent la pasajul Baneasa alaturi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a inspecta lucrarile, Tariceanu nu a evitat sa-l ia la rost intr-un stil destul de colorat pe directorul general al Companiei de Autostrazi, Dorin Debucean.

"Uite-l si pe Debucean. Sta la distanta. E bine ca sta la distanta", a spus ironic premierul. "Ai vreo treaba cu proiectul asta cumva? E, nu pot sa cred! Ia vino-ncoace! Deci, fratele meu, vreau sa vad un grafic de lucrari, o prezentare, ce ati facut pana acum. Tu de ce ai venit aici? Pentru ce? Ca sa stai sa te uiti de la distanta?", l-a luat premierul in primire pe seful companiei.

Iesirea la rampa a premierului, sub ochii presei nu e singulara in ultima vreme, comenteaza jurnalistii de la Cotidianul. Tariceanu a abandonat cat a putut de des costumul, a mers cu bicicleta la sedintele de Guvern, a fost nelipsit din localitatile din nordul Moldovei afectate de inundatii.

Presedintele Basescu are si el formulele sale preferate. Prezent in urma cu doi ani la aniversarea a 130 de ani de la infiintarea PNL, a surprins asistenta cand, avand o cupa de sampanie in mana, l-a abordat intr-un mod aparte pe fostul peremist Mihai Lupoi, proaspat inscris in partid: "Ce faci, nea Lupoi, te facusi liberal? 'tu-i ceapa ma-sii!".

Expresia i-a mai scapat printre dinti si intr-una din celebrele sale vizite la Maracineni, atunci cand a constatat ca un nou val de viitura a spulberat unul dintre podurile improvizate: "Se surpa, 'tu-i ceapa ma-sii!", reaminteste Cotidianul.

Marian Dragulescu: "Mi s-a rupt sufletul la aterizare

Evenimentul Zilei acorda atentie dramei traite de sportivul roman Marian Dragulescu, care trece prin clipe grele in China, dupa ce a ratat incredibil o medalie care i-ar fi putut salva fetita.

"Luni seara, la minute bune dupa ce avusese ratarea ratarilor in finala de la sarituri, gimnastul Marian Dragulescu era o umbra. Sprijinea silueta rece a lui National Indoor Stadium.

Avea o privire fixa, plina de lacrimi. Plangea sportivul Marian Dragulescu, care ratase incredibil, dupa o prima saritura de 16,800 (cea mai mare nota din concurs). Dar, mai ales, plangea tatal Marian Dragulescu, a carui fiica, Beatrice (de doar trei ani si cateva luni), sufera de hipoacuzie bilaterala.

Nu aude si, daca in toamna aceasta nu se opereaza la Viena, nu va auzi niciodata. "Marocanului" ii trebuiau cu disperare 40.000 de euro. Daca lua aurul, la care valoarea il indreptatea, n-ar mai fi avut aceasta problema", relateaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

A intrat in finala de la Beijing, a facut o saritura cum nu s-a mai vazut la aceste Jocuri Olimpice si a sfarsit-o pe burta pe a doua. O ratare incredibila, desi incetinise "la intrarea pe trambulina" tocmai pentru a nu gafa. Il obseda momentul "Atena 2004", cand patise la fel. Dupa concurs murmura, ca pentru sine: "Sunt blestemat...".

Fierbe razboiul rece

Tensionarea relatiilor dintre Rusia si NATO este subiectul comentat de jurnalistii de la Ziua in editia de miercuri. NATO isi radicalizeaza pozitia si acuza Rusia ca nu a onorat acordul de armistitiu facilitat de Franta pentru finalizarea conflictului teritorial cu Georgia.

"Relatiile noastre cu Federatia Rusa nu pot continua ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, in actualele circumstante", a avertizat marti secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, la finalul reuniunii de urgenta a ministrilor de Externe ai Aliantei, desfasurate la Bruxelles.

Aliatii considera ca Rusia nu respecta "pentru moment" planul de pace aprobat de presedintele rus Dmitri Medvedev si au cerut Moscovei sa se revina in pozitiile ocupate inainte de 6 august, cand au inceput ostilitatile.

Secretarul de sat al SUA, Condoleezza Rice, a avertizat la randul sau Rusia ca NATO nu va permite ca Moscova sa traseze o "noua linie" in Europa pentru a separa tarile integrate in structura de securitate nord-atlantica de cele care sunt in afara acesteia.

Din Georgia, agentiile de presa straine transmiteau marti ca o coloana de blindate rusesti dislocate in Georgia se indreptau la ora pranzului spre Rusia."Am stabilit ca nu putem continua ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic" a declarat Scheffer, prezentand, intr-o conferinta de presa, concluziile reuniunii responsabililor celor 26 de state membre NATO.

Potrivit secretarului general al Aliantei, "totul va depinde de cum va onora Rusia planul in sase puncte facilitat, saptamana trecuta, de presedintia franceza a UE. De asemenea, cele 26 de state membre NATO examineaza serios implicatiile actiunilor Rusiei in Georgia, iar contactele obisnuite sunt imposibile cata vreme trupele ruse nu se retrag complet.

De cealalta parte, ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a sustinut luni, in paralel, o conferinta de presa la sediul misiunii tarii sale. Oficialul rus a protestat vehement fata de faptul ca nu i s-ar fi dat voie sa organizeze aceasta conferinta de presa in cladirea sediului NATO, informeaza corespondentul Ziua la Bruxelles.

Din punctul de vedere al responsabilului rus, Jaap de Hoop Scheffer s-a facut ecoul exclusiv al pozitiei Statelor Unite. Acestea sunt acuzate in mod direct ca au fost implicate, in mod activ, "in pregatirea agresiunii facute de Saakasvili".

Rogozin a analizat punct cu punct textul declaratiei NATO si a remarcat o serie de neclaritati sau inadvertente, cea mai importanta fiind mentionarea in text a rolului de mediator pe care l-au avut OSCE, UE si SUA.

Obiectia sa a fost aceea ca Statele Unite nu au jucat nici un rol de mediere in conflict si ca singurul lor rol a fost acela de a furniza informatii false opiniei publice. Rogozin acuza si faptul ca se vorbeste de existenta unor ostilitati, dar nu se defineste partea "care le-a declansat si a dat ordinul de folosire a unor arme foarte periculoase".

Ambasadorul rus la NATO se intreaba si de ce Georgia este definita in comunicatul NATO drept "un partener de valoare si de durata". De ce? Pentru ca Saakasvili vrea sa internationalizeze conflictul? De ce e acuzata Rusia de folosirea disproportionata a fortei cand NATO a facut acelasi lucru in Kosovo sau Afganistan?

Concluzia este ca "daca asa stau lucrurile, suntem in fata unei escaladari verbale extrem de periculoase, extrem de dure, conditii in care concluziile acestui consiliu de la Bruxelles ar putea sa nu fie deloc luate in considerare de Rusia, ceea ce ne intoarce la situatia unui conflict deschis".

Vadim, in Parlament de brat cu "tanarul Gigi Becali"?

Si dorinta presedintelui PRM, CV Tudor de a se alia cu partidul lui Gigi Becali in vederea alegerilor din toamna este comantata de presa centrala.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a atacat, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, pe cei care i-au parasit partidul in ultima vreme si a tunat impotriva votului uninominal, dar, in acelasi timp, a lansat varianta unei eventuale colaborari cu Gigi Becali in vederea atingerii pragului electoral. in schimb, presedintele PNG neaga orice forma de colaborare cu partidul Tribunului, relateaza jurnalistii de la Gandul.

Corneliu Vadim Tudor i-a numit "sobolani" pe cei care au dezertat din PRM, speriati fiind de sondajele care arata ca partidul nu va mai intra la toamna in Parlament: "Ce sa le fac, daca fug ca sobolanii? Sa plece, i-au speriat sondajele". Pe Vadim insa sondajele nu-l sperie, ci-l ambitioneaza sa demonstreze ca poate intra din nou in Parlament.

Chiar cu PNG: "Dom' Jiji Becali are meritele lui, sa nu-l subestimam. Daca ma incapatanez, si eu, si el vom intra in Parlament. De brat vom intra. Sa vezi ce ordine vom face noi".

Contactat de jurnalistii de la Gandul, presedintele PNG, Gigi Becali, a sustinut ca nu este interesat de nicio colaborare cu partidul lui Vadim. Becali a mai spus ca PNG va candida la toamna fie singur, fie in alianta cu un partid de dreapta, acesta putand fi ori PNL, ori, cel mai probabil, PD-L.

Politia din Costinesti da liber la calcarea oamenilor pe plaja

Jurnalistii de la Gardianul comenteaza situatia tinerilor care au foat calcati de un BMW pe plaja din Costinesti. Una dintre victimele lui George Ardeleanu, tanarul care s-a urcat sambata seara cu un BMW X5 pe doi turisti care se aflau pe plaja din Costinesti, a fost transferata marti, in stare grava, la Spitalul Judetean de Urgenta din Constanta.

Starea Mihaelei Dragoi, de 43 de ani, din Bucuresti, s-a inrautatit brusc si medicii au decis sa o transfere la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite din cauza complicatiilor care au aparut in urma fracturilor suferite la bazin si coaste. In schimb, cealalta victima, Vasile Anton, 42 de ani, se simte mai bine si a fost trimisa la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud.

George Ardeleanu are 21 de ani, este din Costinesti si patroneaza, impreuna cu tatal lui (maistru la SC RAJA SA si lider de sindicat pe zona Eforie al societatii de distributie apa din judet), o societate care are ca activitate principala serviciile de cazare.

SC Dangyo Comercial SRL are un punct de lucru in incinta BTT Costinesti, iar tanarul este cunoscut in localitate ca un copil de bani gata, caruia parintii nu-i refuza nimic. Asa a ajuns si in posesia unui bolid BMW, cu care face furori printre localnicii din statiune.

Ardeleanu a facut abstractie de legile in vigoare si de regulile de bun-simt si si-a parcat masina de teren chiar pe nisip. La plecare, nu s-a uitat nici o secunda prin preajma si, dupa ce a bagat in viteza, masina a trecut peste doua trupuri aflate pe nisip. Mihaela Dragoi si Vasile Anton faceau plaja langa obeliscul din statiune si nici o clipa nu le-a trecut prin minte ca se supun unui pericol vecin cu moartea.

Atipisera in momentul in care Ardeleanu s-a urcat la volan si nu au auzit cand a pornit motorul. S-au trezit practic sub rotile masinii, fara sa mai poata face ceva pentru a se salva. Tanarul a oprit masina cand a auzit strigatele victimelor si a vazut gesturile disperate ale martorilor la incident.

Numai ca, sustin jrnalistii de la Gardianul, pentru ca incidentul nu s-a petrecut pe un drum public, politistii de la Rutiera nu pot face nici macar o ancheta a cazului, in schimb, politistii din Costinesti au deschis un dosar penal pe numele lui Ardeleanu pentru vatamare corporala.

Potrivit subinspectorului Radu Croitoru, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, pana in acest moment, ancheta nu a avansat deloc, pentru ca, spun politistii, este nevoie de cifre clare referitoare la numarul de zile de spitalizare pentru a incadra fapta, putand fi acuzat chiar de tentativa de omor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu, #CV Tudor, #Marian Dragulescu, #Beijing , #Traian Basescu