Tariceanu il condamna pe Basescu. Ilie Sarbu: Urmeaza sa impuste pe cineva intr-o zi!

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 17:08
7008 citiri
Tariceanu il condamna pe Basescu. Ilie Sarbu: Urmeaza sa impuste pe cineva intr-o zi!
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Atmosfera nu a fost una calma, marti, in Senat, presedintele Calin Popescu Tariceanu spunand de la pupitru ca invita societatea civila sa se alature intr-o dezbatere nationala pe tema comportamentului si limbajului presedintelui Traian Basescu din ultima vreme.

Conform Antena 3, Calin Popescu Tariceanu s-a referit la declaratiile presedintelui la adresa senatorului PSD Gabriela Firea.

Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

Acesta a sustinut, intr-o declaratie politica in plen, ca "amenintarile proferate" de presedintele Traian Basescu la adresa senatoarei Gabriela Firea sunt inadmisibile, el chemand mediul politic sa condamne "folosirea santajului".

Si senatorul Ilie Sarbu a luat cuvantul, anuntand ca, la randul sau, taxeaza limbajul presedintelui. Acesta a laudat initiativa lui Calin Popescu Tariceanu.

Ilie Sarbu a spus ca "presedintele vine cu o lejeritate incredibila in fata oamenilor" si spune ce vrea. "Merita sa fie pus la punct, sa nu mai iasa asa cum doreste, sa nu mai arunce cu jigniri in stanga si-n dreapta", a adaugat senatorul de Timis.

Potrivit acestuia, cand presedintele "a trecut la amenintari, chiar nu mai e de suportat".

Pesedistul a tinut sa puncteze, in apararea lui Calin Popescu Tariceanu, al carui discurs a nemultumit pe unii dintre cei prezenti in Senat, ca "ar trebui sa constientizam cu toti (situatia - n. red.), dincolo de ceea ce ne desparte. Nu se mai poate!".

Potrivit lui Ilie Sarbu, mai urmeaza doar ca seful statului "sa ia un pistol si sa impuste pe cineva intr-o zi".

Tocmai de aceea, liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat ca a propus in Biroul Permanent un proiect de hotarare referitor la afirmatiile sefului statului despre senatorul Gabriela Firea, mentionand ca el ii va raspunde de acum lui Traian Basescu cand acesta va depasi limita decentei.

Acesta a spus ca exista un proiect pe care el personal l-a avut si care a cerut sa fie discutat la "Diverse", in cadrul sedintei Biroului Permanent. "Asta nu exclude posibilitatea ca la urmatorul plen sa venim si cu un proiect de hotarare care sa fie si votat, vizavi de felul in care domnul Basescu trateaza un senator al Romaniei, membru al unei comisii de ancheta, care il priveste direct pe el si familia sa", a mai spus socrul premierului, citat de Mediafax.

Ilie Sarbu: Nu il mai iert!

Pesedistul a promis ca afirmatiile presedintelui, de acum inainte, nu vor mai ramane fara replica: "In ultima vreme nu am rezerve. Sunt un tip destul de rezervat, de civilizat si bine instruit, din toate punctele de vedere, dar am ajuns la o concluzie, si cred ca si dumneavoastra. Sigur, nu o puteti spune, si inteleg de ce. Si domnul Blaga, in lipsa, nu poate spune. (..) Dar in general, nimeni nu vine, mai ales din cei, dintre noi, care il stim mai bine pe Basescu decat marea masa, cei multi, cum se manifesta, cum trateaza oamenii, cum trateaza intelegerile.

Si atunci m-am hotarat ca de acum, de cate ori devine, nu mai folosesc un termen, de cate ori iese din limita bunului simt, am sa ii dau cate o replica, care o sa il doara, enorm de mult, fiindca stiu foarte multe lucruri direct, din contactul direct cu dansul. Si nu il mai iert, din 2008 si din alti ani. Nu mai pot sa il iert. Si nici dumneavoastra nu ar trebui sa il iertati, fiindca el nu are limita".

Ilie Sarbu le-a mai spus celor prezenti: "Faceti o mica greseala, nu il aparati o data si vedeti cum va ameninta si va scoate cine stie ce, nici nu visati!".

Referitor la declaratiile facute de Traian Basescu la adresa Gabrielei Firea, Ilie Sarbu a punctat: "Ori e iresponsabil, ori a fost intr-o stare in care nu a mai judecat, si nu mai putem accepta lucrul asta. Ca nu a facut-o constient, ca a facut-o inconstient, ca a facut-o impins de unele energii care cateodata le ia in plus, dar in niciun caz in calitatea de presedinte si de la tribuna Administratiei Prezidentiale".

Presedintele Traian Basescu i-a transmis senatorului Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, in urma cu circa o saptamana, ca "mai bine ar sta in banca sa si sa se preocupe de ce se intampla in mosia sotului ei ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

Basescu: Comisia Nana, un abuz. Firea - santajist de profesie, Ponta - procuror ratat (Video)

Ulterior, presedintele a catalogat-o pe Gabriela Firea "santajist de profesie", care "a facut scoala turnatorului lui Felix", spunand despre ea ca "poarta ghinion oricarui barbat".

Basescu, nou atac la Gabi Firea: A facut scoala turnatorului Felix. Poarta ghinion oricarui barbat

Reactia senatorului a fost depunerea unei plangeri penale la Parchet, moment in care a declarat, in lacrimi, ca l-a iertat pe presedinte.

Gabriela Firea, in lacrimi la Parchet: M-am gandit mult, l-am iertat pe Traian Basescu

Anterior, Gabriela Firea recunoscuse ca se teme pentru familia sa, ca "doar unui nebun nu i-ar fi frica de Basescu!".

Gabriela Firea: Ma tem pentru familia mea, doar unui nebun nu i-ar fi frica de Basescu!

Vinerea trecuta, procurorii au suspendat urmarirea penala a presedintelui Traian Basescu, deoarece acesta se bucura de imunitate.

Urmarire penala in cazul Firea. Anchetarea lui Basescu, suspendata

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Tariceanu Basescu Firea, #scandal senat marti, #Ilie Sarbu Basescu Firea , #Traian Basescu