Tariceanu: Basescu ne arata ca traieste intr-o realitate paralela

Joi, 05 Martie 2009, ora 18:21
1435 citiri
Tariceanu: Basescu ne arata ca traieste intr-o realitate paralela

Presedintele Traian Basescu "traieste intr-o realitate paralela", a apreciat, joi, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, facand referire la declaratiile prin care seful statului i-a indemnat pe romani sa ia credite de la banci.

"Domnul Basescu ne arata de foarte multe ori in ultima vreme ca traieste intr-o realitate paralela", a spus Tariceanu.

Ironic, fostul premier sustine ca presedintele Basescu a aflat ca toata lumea vorbeste de criza abia in timpul vizitei la Bruxelles, unde a mers "in calitate de un fel de prim-ministru", in conditiile in care la intrunire au participat "responsabilii cu gestionarea economiilor tarilor lor in perioada de criza".

Tariceanu sustine ca in Romania criza este abia la inceput si ca "efectele n-au capatat amploarea pe care o vom vedea in perioada urmatoare".

"Eu m-as bucura daca Romania ar fi o insula de bunastare intr-un ocean de framantari si de pericol", a spus Tariceanu, adaugand ca actualul guvern este "incapabil" sa ia masuri de limitare a crizei economice.

"O economie in contractie genereaza mai putine venituri si s-au gandit sa reduca cheltuielile. N-au reusit sa o faca pentru ca fiind un guvern de factura populista, cu un prim-ministru populist, le e teama de reactia cetatenilor", a spus Tariceanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la finalul intalnirii cu reprezentantii principalelor banci din Romania, ca sistemul bancar este solid si capabil de a finanta in continuare economia romaneasca, asigurand ca in 2009 va exista o crestere economica de aproape 2%.

Seful statului a tinut sa incurajeze atat persoanele fizice, cat si firmele sa apeleze la sistemul bancar, "care probabil, pe o crestere a solicitarilor de finantare, va face si o ajustare a dobanzilor".

O alta problema identificata de seful statului este faptul ca persoane fizice si firme nu ramburseaza in mod deliberat creditele contractate de la banci, invocand criza economica. Totusi, Basescu a aratat ca bancile dispun de rezerve pentru a putea actiona in continuare si in aceste conditii.

"Un element extrem de important, si aici este si un apel si o atentionare: se pare ca foarte multi cred ca daca este criza isi pot permite sa nu ramburseze creditele. Apleul meu extrem de serios este ca cei care nu au pobleme de rambursare sa o faca si sa o faca in timp util pentru ca exact pentru a proteja sistemul bancar vom analiza posibilitatea actiunii statului pentru ca cei care deliberat nu ramburseaza creditele sa fie stimulati sa o faca", a subliniat Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu Basescu credit, #credit romani Basescu, #Basescu realitatea paralela , #Traian Basescu
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
PANA CAND NU VA ADUCE IN SAPA DE LEMN PE ROMANI, BASESCU NU SE LASA !
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
LA BRUXELLES A VRUT SA SE DEA PRIM MINISTRU. NU IA REUSIT.