Tariceanu ii da inainte cu suspendarea lui Basescu: E agent electoral pentru Elena Udrea

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 16:34
3665 citiri
Tariceanu ii da inainte cu suspendarea lui Basescu: E agent electoral pentru Elena Udrea
Foto: tariceanu.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca activitatea presedintelui Traian Basescu de "agent electoral" pentru Elena Udrea dovedeste ca acesta nu respecta Constitutia, punctand ca cererea de suspendare din functie a sefului statului ramane deschisa.

"Prin ceea ce a facut ieri presedintele, adica activitatea domniei sale de agent electoral pentru doamna Udrea, pentru Partidul Miscarea Populara, ne dovedeste ca nu respecta, deloc, nici litera si nici spiritul Constitutiei, care il obliga pe presedinte sa fie un factor de putere echidistant, neutru, neimplicat.

Cererea de suspendare tocmai s-a articulat in jurul acestor elemente de incalcare flagranta a legii si a Constitutiei, care trebuie sanctionate din punctul meu de vedere intr-o maniera fara ezitare", a declarat Tariceanu luni, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, unde a participat la deschiderea anului universitar 2014-2015.

El a precizat ca cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu ramane deschisa.

"Cererea de suspendare ramane deschisa si eu cred ca inca e timp pentru partidele politice sa se gandeasca bine, sa observe comportamentul presedintelui si sa il sanctioneze", a aratat Tariceanu.

Intrebat daca a mai discutat cu PSD despre cererea de suspendare, el a raspuns negativ.

Presedintele Senatului a adaugat ca ar fi mai bine ca in locul comentariilor despre declaratiile presedintelui, clasa politica sa se uite spre viitorul tarii.

"In momentul de fata in loc sa ne ocupam de declaratiile presedintelui, ar trebui mai degraba sa cautam sa ne uitam spre viitor, spre viitorul acestei tari. (...) Daca o sa stam sa discutam despre declaratiile domnului Basescu, nu facem decat sa ne irosim inutil energiile, nu merita nici cea mai mica atentie", a spus Tariceanu, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Traian Basescu referitoare la candidatii la prezidentiale.

Intrebat daca, in cazul in care ar ajunge presedinte, considera ca Victor Ponta ar fi un premier potrivit, Tariceanu a raspuns: "In momentul de fata, premierul legitim al tarii este Victor Ponta si daca domnia sa nu isi va da demisia din functie, el ramane in continuare premier, indiferent cine va fi noul presedinte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu Basescu agent electoral Udrea, #incalcare Constitutie Traian Basescu, #Tariceanu declaratii Basescu Udrea , #Traian Basescu