Tariceanu il ataca pe Iohannis pentru ca nu-i demite pe sefii DNA si SRI: Jocurile, facute de institutii nedemocratice

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 10:45
5583 citiri
Tariceanu il ataca pe Iohannis pentru ca nu-i demite pe sefii DNA si SRI: Jocurile, facute de institutii nedemocratice
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, s-a aratat nemultumit de raspunsul presedintelui Klaus Iohannis la solicitarea sa prin care cerea sefului statului sa-si foloseasca autoritatea pentru a verifica la nivel institutional veridicitatea afirmatiilor facute de catre fostul presedinte Traian Basescu privind transformarea Romaniei intr-un stat mafiot.

"Azi am fost dezamagit de raspunsul primit de la presedintele Iohannis ca urmare a apelului facut (...) Cand fostul presedinte vorbeste ca Romania s-a transformat intr-un stat mafiot in care institutiile de forta decis discretionar in privinta libertatii unor cetateni, presedintele spune ca totul este in regula", a spus Calin Popescu-Tariceanu, la Antena 3.

Presedintele Senatului a spus ca raspunsul presedintelui Iohannis arata aroganta si ca si-ar fi dorit ca acesta sa fie mai intelept.

"Ma surprinde aroganta raspunsului. Stim foarte bine ca presedintele a fost condamnat intr-un dosar in care, folosindu-se de documente false, a obtinut venituri. Eu as fi mai retinut cand vine vorba sa renunte la prezumtia de nevinovatie", a declarat Tariceanu referindu-se la faptul ca presedintele Iohannis a afirmat ca declaratiile care pun sub semnul intrebarii statul de drept, facute de catre persoane urmarite penal sau trimise in judecata, sunt lipsite de credibilitate.

Vezi aici ce a raspuns Iohannis dupa ce Tariceanu i-a cerut sa-i demita pe sefii DNA si SRI

Tariceanu a apreciat ca Romania a ajuns o tara in care jocurile politice sunt facute de catre institutii nedemocratice, conduse de oameni care nu au fost alesi. "Din punctul meu de vedere nu vede (Klaus Iohannis - n. red.), iar ce vede, se face ca nu vede. El este produsul sistemului", a spus liderul ALDE.

Tariceanu: Basescu stie ce vorbeste si stie mult mai multe

El a apreciat ca declaratiile recente ale lui Traian Basescu reprezinta doar o parte mica din ceea ce stie legat de modul in care functioneaza unele institutii ale statului roman.

"Basescu stie mai mult pentru ca a fost doua mandate presedinte, a facut numirile, cunoaste personajele si pare ca vorbeste in cunostinta de cauza. Nu stiu ce credibilitate are discursul sau. Cand erai presedinte si ai fost martor la lucrurile astea, de ce nu ai luat nicio masura? Am convingerea ca acest derapaj era din perioada cat Basescu a fost presedinte, dar l-a tolerat pentru ca ii convenea", a afirmat Calin Popescu-Tariceanu.

El considera ca s-a ajuns in situatia in care institutiile de forta sa ia decizii discretionare legate de drepturile si libertatile cetatenilor si despre modul in care se fac numirile si destituirile din functii politice.

"Am remarcat si azi ca presedintele da un cec in alb acestor institutii ce ar trebui verificate si nelasate sa functioneze dupa cum cred unii care ocupa functii de conducere in aceste institutii. Exista si coruptia, betia puterii, nu doar coruptia financiara. Unii oameni cred ca detin puterea absoluta si ca pot sa decida asupra vietii unor cetateni", a conchis Tariceanu.

Declaratiile lui Tariceanu vin dupa ce vineri i-a cerut public lui Iohannis sa dispuna verificari in urma unor acuzatii aduse de fostul presedinte Traian Basescu la sfarsitul saptamanii trecute. Fostul sef al statului declarase duminica, printre altele, ca Romania se transforma intr-un stat mafiot.

Vezi ce i-a cerut Tariceanu lui Iohannis si ce a declarat Traian Basescu

Joi, numele lui Tariceanu a aparut in noul dosar al lui Sorin Ovidiu Vintu, dosar in care fostul liberal Bogdan Olteanu a fost retinut si ulterior plasat in arest la domiciliu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tariceanu Iohannis demisie DNA SRI, #Tariceanu atac Iohannis Basescu, #Tariceanu Vintu Olteanu DNA , #Traian Basescu