Tariceanu: Mesajul lui Basescu catre PNL este extrem de pervers

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 17:34
2338 citiri
Tariceanu: Mesajul lui Basescu catre PNL este extrem de pervers
Foto: Arhiva

Calin Popescu Tariceanu ii avertizeaza pe simpatizantii liberali sa nu se lase pacaliti de apelurile lansate recent de Traian Basescu Partidului National Liberal ci sa isi aduca aminte tot ce s-a intamplat in ultimii cinci ani ai mandatului acestuia.

"Domnul Basescu este intr-o ofensiva de sarm(...)E un mesaj extrem de pervers, care ii afecteaza pe militantii PNL care isi pun problema daca Alianta cu PD-L a fost buna sau rea (...) si nu numai pe militanti ci si pe simpatizantii nostri", a declarat Tariceanu la Realitatea TV, intrebat ce parere are de declaratia sefului statului facuta la Buzau, cand a spus ca regreta ca nu mai are alaturi un liberal ca in 2004.

In opinia fostului premier, seful statului mizeaza pe faptul ca "timpul sterge multe din cele ce s-au intamplat" si le-a cerut liberalilor sa isi aduca aminte ca "Traian Basescu nu a pregetat nicio clipa sa sape la temelia PNL, cu actiuni de scindare si cu incercarea de a ma inlocui prin declansarea de alegeri anticipate".

"Astazi, Traian Basescu are nevoie de electoratul liberal. Vrea sa se prezinte ca un candidat al spectrului de dreapta, care nu este(...) Vreau sa ii rog pe toti sa isi aduca aminte bine cum a evoluat Traian Basescu", a mai avertizat Tariceanu.

Grupul parlamentarilor independenti este format din dezertori

Fostul lider PNL a recunoscut ca partidul a pierdut in ultimul an 10 deputati si senatori si l-a acuzat pe seful statului ca le da acestora o importanta nemeritata chemandu-i la consultari pentru desemnarea noului premier.

"Independentii nu sunt independenti, e grupul dezertorilor din partide, si mi se pare inadmisibil ca Traian Basescu le da o patalama de credibilitate invitandu-i la Cotroceni, o legitimatie in alb care ii indeamna si pe ceilalti sa faca la fel", a mai acuzat fostul premier.

In privinta modului in care seful statului a decis sa desemneze premierul dupa caderea Guvernului Boc, fara sa tina cont de majoritatea parlamentara, Tariceanu a spus ca este total neconstitional.

"Ma gandesc sa le propun colegilor mei, si sunt convins ca vor accepta, sa sesizam institutiile europene in acest sens, pentru ca suntem un caz deplorabil in Uniunea Europeana", a mai avertizat deputatul liberal.

Klaus Iohannis, o punte de legatura cu Germania

Referitor la sustinerea in continuare a lui Klaus Iohannis pentru functia de premier, Tariceanu a spus ca aceasta are multe avantaje din punct de vedere politic, pentru ca astfel se evita o competitie inutila intre partidele care formeaza noua coalitie majoritara, iar Iohannis este "un tip foarte solid, foarte serios, care poate sa faca o treaba buna".

"Pastrand proportia, Romania ar avea un mare avantaj sa aiba ca premier un etnic german care ar ajuta-o sa consolideze relatiile cu unul dintre marile state europene, cu Germania (...) Asa cum la mijlocul secolului 19 elita a adus pe tronul Romaniei un print german, poate astazi nu ar fi de respins o asemenea idee", a mai afirmat Tariceanu.

Antonescu are sanse mari sa intre in turul doi

Intrebat care sunt sansele liderului PNL sa intre in turul doi, Tariceanu a spus ca in sondaje Crin Antonescu are in mod constant 20 si peste 20 de procente.

"Va putea sa intre in turul noi, nu stiu cu cine, ramane de vazut(...) La Traian Basescu tendinta este constant descendenta, iar la Mircea Geoana este constant crescatoare, deci sunt foarte mari sanse ca Antonescu sa intre in turul doi cu Geoana, iar voturile lui Basescu sa mearga catre Antonescu", a argumentat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Tariceanu Basescu alianta, #Tariceanu premier Johannis, #Tariceanu Antonescu presedinte , #Traian Basescu