Tariceanu nu considera prioritar Ministerul Tineretului si Sportului

Miercuri, 27 August 2008, ora 16:44
1897 citiri
Tariceanu nu considera prioritar Ministerul Tineretului si Sportului

Basescu promite verzi si uscate, Tariceanu se face ca ploua! In acelasi stil in care ne-au obisnuit in ultimii patru ani, Traian Basescu spune ca vrea, de exemplu, reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului, insa cel care trebuie sa aprobe aceasta hotarare de Guvern, premierul Calin Popescu Tariceanu, spune ca altele sunt prioritatile Executivului.

Dupa sedinta de Guvern de miercuri, premierul Tariceanu a spus ca nu este la curent cu ceea ce considera necesar presedintele Romaniei, insa actualul Guvern este pe picior de plecare, iar infiintarea unui Minister al Tineretului si Sportului nu este una dintre prioritatile Executivului pana la expirarea mandatului.

"Nu sunt la curent cu el, dar nu cred ca este o masura care poate fi considerata prioritara pentru actualul Guvern in cele trei, patru luni cate au mai ramas", a declarat primul-ministru.

Dupa ce i-a premiat, miercuri, pe sportivii romani care s-au intors cu medalii de la Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, presedintele Traian Basescu a ridicat o problema mai veche a sportului romanesc: reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Cu toate ca nu tine de atributiunile unui sef de stat, ci de Executiv, presedintele Basescu, prins in vartejul emotiilor, le-a spus sportivilor ce voiau sa auda: promisiuni pe termen lung pentru ca s-au saturat de vorbe goale.

Tariceanu nu vrea sa comenteze despre o eventuala demitere a lui Pacuraru

Dupa ce senatorii i-au dat pe mana justitiei pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, si pe ministrul Muncii, Paul Pacuraru, premierul Tariceanu a refuzat sa comenteze o eventuala demitere a lui Pacuraru din functia pe care o detine.

"Nu vreau sa fac anticipatii daca Paul Pacuraru va fi suspendat partial", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Senatorii au decis, marti, sa isi dea avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, si a ministrului Muncii, Paul Pacuraru.

Astfel, senatorii s-au situat de cealalta parte a baricadei fata de colegii deputati care, in urma cu aproape doua saptamani, in 13 august, au decis sa voteze contra inceperii urmaririi penale cerute pentru Adrian Nastase si Miron Mitrea, decizie care a atras foarte multe critici.

Senatorii si-au dat acordul pentru inceperea urmaririi penale a lui Paul Pacuraru, 75 fiind de acord, 44 impotriva acestei decizii iar 1 vot fiind anulat. Numarul total de voturi valabil exprimate la sedinta de marti a Senatului a fost de 120.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu, #minister, #Paul Pacuraru, #Codru Seres , #Traian Basescu