Tariceanu nu se vrea pe aceeasi lungime de unda cu Basescu

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 21:46
1749 citiri
Tariceanu nu se vrea pe aceeasi lungime de unda cu Basescu

Ultimul lucru pe care si-l doreste premierul Romaniei Calin Popescu Tariceanu este sa fie pe aceeasi lungime de unda cu presedintele Traian Basescu in legatura cu desemnarea viitorului prim-ministru.

Intrebat daca pozitia lui privind desemnarea viitorului premier coincide cu aceea a sefului statului, Tariceanu a spus ca asta ar fi ultimul lucru pe care si l-ar dori.

"Este ultimul lucru pe care mi l-as dori: sa fiu pe aceeasi lungime cu persoana pe care ati mentionat-o (Traian Basescu, n.red.)", a raspuns, transant, seful Executivului, la Antena 3.

"Presedintele face tot felul de declaratii. Este liber sa o faca, este dreptul lui. Ca orice politician inainte de alegeri, domnul Basescu are dreptul sa faca declaratii. Dar nu ma intereseaza declaratiile pe care le face Traian Basescu", a subliniat Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, in ciuda alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie, Tariceanu a tinut sa clarifice ca inca este premierul Romaniei, functie pe care isi doreste sa o ocupe in continuare.

"Sunt prim ministru in functie si doresc sa raman prim ministru in continuare prin castigarea alegerilor. Sunt prim ministru si vreau sa raspund unor nevoi, unor neintelegeri, vreau sa le arat romanilor ca este cineva care se gandeste la ei", a adaugat seful Executivului.

Despre campania electorala care pana acum s-a lasat cu vanatai, ochi umflati, iar doua doamne din politica romaneasca aproape s-au luat la paruiala, premierul a acuzat talk-show-urile unde sunt invitate "scursuri ale societatii, care debiteaza tot felul de enormitati si sunt lasate sa vorbeasca fara limita si fara bun simt".

"Nu ma asteptam sa vad aceste agresiuni in campania electorala. Ma intristeaza foarte mult sa vad asemena agresiuni. Vad talk-show-uri unde apar scursuri ale societatii care debiteaza tot felul de enormitati si sunt lasati sa vorbeasca fara limita si fara bun simt. Se discuta tot felul de prostii care nu au de-a face cu agenda de care are nevoie romanul", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, prim ministrul si-a exprimat speranta ca PNL va castiga alegerile generale de pe 30 noiembrie.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Calin Popescu Tariceanu, #Traan Basescu, #lungime, #unda, #guvern, #premier , #Traian Basescu