Tariceanu: Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 23:58
2223 citiri
Tariceanu: Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu a reusit sa castige increderea romanilor si, implicit, sa devina presedintele Romaniei dupa ce l-a invins pe Adrian Nastase la alegerile prezidentiale din decembrie 2004 datorita fardului cu care actualul sef al statului a jucat atunci, fard care insa s-a dus, considera fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

"Tot acest fard cu care Basescu a jucat in 2005 s-a dus. Acum se vede cum arata cu adevarat", a declarat Tariceanu, luni seara, la Realitatea TV.

Totodata, fostul premier este convins ca, asumandu-si rolul de presedinte-jucator in loc de presedinte-mediator, Traian Basescu nu a facut decat sa se epuizeze, gasindu-se acum in imposibilitatea de a veni cu solutii pentru criza.

"Pierderea de incredere, datorata faradelegilor, coruptiei fara margini, proastei guvernari, in plus, adaugand ca presedintele Basescu, in loc sa-si rezerve dreptul pe care i-l da Consitutia, de moderator, a ales sa fie jucator, s-a epuizat odata cu ceilalti.

Atat Basescu, cat si ceilalti sunt epuizati si nu mai au beneficiul de incredere, in randul cetatenilor, incat sa vina cu solutii pentru criza", a subliniat Calin Popescu Tariceanu.

Nu in ultimul rand, comentand sondajul publicat, luni, de IMAS, potrivit caruia regele Mihai se afla pe locul intai in topul increderii romanilor, liberalul a laudat prestanta regelui si i-a criticat pe reprezentantii Puterii, numindu-i "pigmei intruchipati de Basescu".

Regele Mihai, pe locul intai in topul increderii romanilor - sondaj IMAS

"In raport cu prestanta regelui Mihai, dincolo, ce vedem? Niste pigmei, intruchipati de Basescu", a opinat Tariceanu.

PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

Regele Mihai este lider in clasamentul personalitatilor in care populatia are incredere, iar presedintele Basescu s-a prabusit la cea mai scazuta cota de cand este presedinte, conform rezultatelor din luna ianuarie ale sondajului realizat de IMAS.

Asadar, regele Mihai a ajuns la o cota de incredere de 36,6%, urmat pe podium de presedintele liberalilor, Crin Antonescu, cu 25,4%, si de seful social-democratilor, Victor Ponta, cu 22,5%.

Traian Basescu este la cea mai scazuta cota de cand ocupa fotoliul de la Cotroceni, adica 8,6%. Premierul Emil Boc sta si mai prost, doar 7,3% dintre respondenti afirmand ca au destul de multa sau foarte multa incredere in seful Guvernului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Traian Basescu fard, #Traian Basescu incredere romani, #Calin Popescu Tariceanu Traian Basescu , #Traian Basescu