Tariceanu: Traian Basescu nu are convingeri pentru ca asta il costa electoral

Marti, 05 Mai 2009, ora 21:36
2341 citiri
Tariceanu: Traian Basescu nu are convingeri pentru ca asta il costa electoral

Calin Popescu Tariceanu a lansat marti un atac dur la adresa lui Traian Basescu, numindu-l un personaj alunecos, un politician care una spune in fata si alta vorbeste pe la spate, un politician care spune orice atat timp cat considera ca are de castigat.

"Mesajele de luni ale lui Traian Basescu, referitoare la cresterile de salarii ale profesorilor, mi-au amintit de discutiile pe care le-am purtat cu presedintele in toamna anului trecut.

Cred ca Traian Basescu este un politician care nu accepta ce ii spui, decat daca o faci de pe o pozitie de forta, eventual pe un ton rastit", precizeaza fostul premier pe blogul personal.

Tariceanu sustine ca Traian Basescu nu are nici o convingere, nu crede nici in cota unica, nici in impozitul progresiv.

"Presedintele nu crede nici in cresterile salariale de 50%, nici in cresteri moderate. Nu crede nici intr-un stat-jucator pe piata, nici in statul liberal, minimal. Poate fi, in acelasi timp, si credincios si ateu. Totul depinde de procente. De procentul din opinia publica care este in favoarea unui lucru, actiune, ideologie, religie", mai completeaza liberalul.

"In lumea lui Basescu convingerile sunt periculoase"

Tariceanu precizeaza ca lipsa de convingeri a presedintelui este determinata de faptul ca acestea pot costa electoral, iar in lumea lui convingerile sunt cel mai periculos lucru pentru un politician de succes.

"Asta s-a intamplat si in problema salariilor profesorilor. Un calcul electoral simplu i-a spus lui Traian Basescu ca va castiga mai multe voturi daca sustine cresterea salariilor profesorilor cu 50%.

Degeaba i-am adus argumentele din nenumarate analize economice care aratau contrariul. Singurul argument care a contat pentru Traian Basescu era cel electoral", mai argumenteaza fostul premier.

Tariceanu precizeaza ca el a refuzat marirea salariilor profesorilor, lucru care l-a facut sa piarda la alegeri, de aceea vina este a lui Traian Basescu si a politicienilor PSD si PD-L care au ales sa castige pe plan electoral.

"Nimic nu s-a schimbat dupa alegerile din anul trecut. Iesirea de luni a presedintelui are o explicatie. Traian Basescu a vazut din sondaje ca, pe fondul protestelor sindicale, promisiunea sa din campanie il poate costa electoral. Asa ca a iesit public, dar nu atat pentru a isi asuma eroarea, ci pentru a da vina pe altii. Pe criza economica, pe magistratii cu salariile mari", a mai precizat fostul lider PNL.

Politica fast-food

Ca o concluzie, Tariceanu il numeste pe Traian Basescu politicianul la minut, iar politica pe care o practica una de tip fast-food.

"Problema este ca "modelul de succes" promovat de Traian Basescu a fost preluat de politicieni ca Emil Boc sau Mircea Geoana. A venit timpul sa schimbam meniul, iar Romania este pregatita pentru aceasta schimbare", este indemnul lansat de fostul premier.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Calin Popescu Tariceanu, #atac Traian Basescu, #politician minut, #politica fast food , #Traian Basescu