Turcan: Basescu nu i-a luat apararea lui Popoviciu

Luni, 30 Martie 2009, ora 20:04
1847 citiri
Turcan: Basescu nu i-a luat apararea lui Popoviciu
Foto: Realitatea TV

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat luni ca Traian Basescu nu i-a luat apararea omului de afaceri Puiu Popoviciu, ci a aparat ideea de investitie.

"Unde-i crima lui Popoviciu, ca a facut o investitie de cateva miliarde in Bucuresti? Se pare ca asta este abordarea publica si este gresita. Se pare ca problema consta in legalitatea transferului terenului. De aici si pana la a blama aceasta investitie e mult", declara presedintele sambata, la Busteni.

"Presedintele nu i-a luat apararea lui Popoviciu, ci a impartit chestiunea in doua parti: transferul pamantului si legalitatea tranzactiei. Ceea ce a spus este ca nu investitia trebuie atacata cu un discurs tipic anilor '90", a declarat Valeriu Turcan.

Patru persoane, printre care omul de afaceri Puiu Popoviciu si rectorul Universitatii de Agronomie, Alecu Niculae, au fost retinute saptamana trecuta in legatura cu un teren de 220 hectare pe care universitatea l-ar fi transferat ca si capital firmei lui Popoviciu in conditiile in care institutia nu avea titlu de proprietate pentru el.

Terenul se afla, la momentul tranzactiei, in proprietate publica. Fostul rector al universitatii a facut o intelegere cu procurorii anticoruptie si a dat declaratii despre ceilalti acuzati din dosar, astfel incat el nu a fost dus la instanta pentru mandat de arestare.

Puiu Popoviciu are afaceri pe piata imobiliara si controleaza afaceri precum Baneasa Shopping City, francizele KFC si Pizza Hut ori hotelul Howard Johnson.

Se pare ca Traian Basescu a semnat proiectul de tragere a retelei de apa si canal pentru carterul rezidential din Baneasa al lui Popoviciu iar Calin Popescu Tariceanu a construit un sediu pentru compania sa de automobile pe terenul acestui cartier, potrivit Gandul.

Presedintele a negat ca ar fi facut vreodata afaceri cu Popoviciu si a declarat ca nu a fost niciodata la sediul firmei acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valeriu Turcan, #Basescu luat aparare, #popoviciu , #Traian Basescu