Curse Olympic Airlines dintre Bucuresti si Atena, anulate

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 12:04
1457 citiri
Curse Olympic Airlines dintre Bucuresti si Atena, anulate

Doua curse ale companiei Olympic Airlines au fost anulate miercuri din cauza grevei din Grecia, in timp ce cursa Tarom din directia Atena a aterizat in cursul diminetii pe aeroportul Otopeni.

"Cursa care trebuia sa soseasca la ora 8.40 pe Aeroportul Otopeni a fost anulata, iar o alta cursa ce avea ca ora de plecare 9.25 spre Atena a fost de asemenea anulata.

In schimb, cursa Tarom dinspre directia Atena a ajuns pe Otopeni.

Motivul oficial al anularii celor doua curse Olympic Airlines anuntat de catre reprezentantii aeroportului din Atena este greva din transporturile elene", a declarat pentru NewsIn seful de relatii publice al Aeroportului Otopeni, Mihaela Chiril.

Potrivit AFP, circa 50 de curse aeriene interne si externe urmau sa fie anulate miercuri in Grecia, unde transporturile urbane si feroviare vor fi puternic perturbate din cauza unei greve de 24 de ore organizate in semn de protest fata de privatizarile incepute de Guvernul conservator.

Compania aeriana Olympic Airlines, pe care Guvernul vrea sa o privatizeze in cursul anului viitor, a anuntat ca isi va anula 50 de curse dus-intors, intre care 11 catre destinatii europene si una catre Istanbul.

Rivala sa, compania privata Aegean Airlines, a anuntat la randul sau ca unele dintre legaturile sale cu insulele si provincia vor fi afectate de o greva a personalului aviatiei civile.

Locuitorii capitalei elene se asteptau, miercuri, la ambuteiaje enorme, in conditiile in care nu se vor putea folosi de metrou pe parcursul intregii zile, iar transportul rutier in comun va fi oprit timp de trei ore, dimineata si seara, in perioadele de varf.

Nici caile ferate nu vor mai asigura decat o legatura pentru fiecare destinatie, iar miscarea grevista va afecta si porturile comerciale Pireu si Salonic, si acestea in curs de privatizare.

Birourile postale vor fi inchise. De asemenea, ar putea fi perturbata si functionarea intreprinderilor publice de electricitate, de apa, precum si telecomunicatiile (OTE), de la care Deutsche Telekom a cumparat recent actiuni.

Grevistii protesteaza fata de cesiunile catre domeniul privat si fata de reformele care au fost demarate in intreprinderile publice, demersuri ce pun in discutie drepturile sociale si salariale ale personalului.

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
#greva, #Grecia, #zbor, #avion, #companie, #trafic , #Airlines