TAROM lanseaza curse directe spre Baku si Erevan. Mai cumpara si niste avione uzate

Joi, 05 Iulie 2018, ora 13:08
4211 citiri
TAROM lanseaza curse directe spre Baku si Erevan. Mai cumpara si niste avione uzate
Foto: Facebook/TAROM

TAROM analizeaza deschiderea unor noi rute de zbor in urmatoarele luni si anunta investitii in dezvoltarea flotei.

Directorul general al companiei, Werner Wolff, a declarat intr-un interviu ca TAROM va lansa curse directe spre Odesa, Tbilisi, Baku si Erevan, pana la toamna, cel mai probabil.

"Cele patru rute sunt inca in discutii cu partenerii nostri, sunt prevazute in programul de vara, cel mai probabil din august. Vom deschide in acest an noi rute de zbor, interne si externe. Din aceasta vara, TAROM are zboruri directe spre Stuttgart, din Sibiu sau Timisoara si la Paris, din Cluj si Timisoara.

De asemenea, am deschis rutele Cluj-Iasi, Iasi-Timisoara. Iar pentru acest sezon estival, Constanta este conectata la Satu Mare, prin cursele TAROM", a declarat Werner Wolff.

Acesta ia totodata in calcul si o cursa direct spre Asia, despre care spune ca e rentabila.

"Am o strategie de a ne dezvolta. Si nu am venit aici sa stau", a spus el.

TAROM ia in calcul si o colaborare cu Air Canada, care a lansat in iunie o cursa directa intre Bucuresti si Canada.

"Va fi o colaborare pe partea de code-share. (TAROM va avea acces la cursele Bucuresti-Toronto si Bucuresti-Montreal, curse operate de Air Canada - n.red.) ", a precizat Wolff.

TAROM mai cumpara avioane uzate

In plus, el afirma ca va respecta strategia de marire a flotei. TAROM opereaza in prezent pe zborurile externe si interne cu o flota compusa din 25 de aeronave.

"Ne dorim avioane cu maximum sase ani vechime, care sunt, practic, ca noi, pentru ca pot zbura 40 de ani. Nici nu am cum sa aduc acum un avion cu zero mile zburate, el nu exista, pentru ca toata productia este prevanduta pana in 2023", a punctat Werner Wolff.

Cei mai mari producatori de aeronave comerciale din lume sunt Boeing, Airbus, Embraer si Bombardier.

La nivelul anului trecut, gradul de ocupare a aeronavelor TAROM a fost de 68%.

In plus, compania va negocia cu mai multi producatori pentru alte 9 pana la 13 aeronave si vrea sa inlocuiasca cele noua ATR-uri din dotare.

"Suntem in discutii, nu am desemnat un anume producator. Trebuie sa desemnam prin licitatie castigatorul. Dar inainte de a demara licitatia trebuie sa vedem cam ce exista in piata.

Noi trebuie sa inlocuim cele noua ATR-uri, dar si cele patru aeronave Boeing 737-300, acestea au o anumita maturitate, mai pot fi folosite vreo 15 ani. Eu cred ca trebuie sa facem urmatorul pas", a punctat Werner Wolff.

TAROM va deschide o academie de pilotaj

"Vom continua angajarile de piloti, sunt foarte greu de format", afirma el.

Din acest motiv, TAROM va deschide o academie de pilotaj impreuna cu Scoala Superioara de Aviatie Civila.

"Sper sa iesim cat mai repede pe piata cu acest proiect. Exista cerere pe piata internationala, dar si in plan intern. Proiectul va creste noua generatie (de piloti - n.red.) din aceasta industrie. Acum noi platim bani unor companii din Olanda, Germania, Bulgaria, unde avem scolarizarea lor.

Totusi, suntem pionieri in aviatie si lucrurile astea trebuie sa se intample aici", a spus Wolff.

Numarul pasagerilor transportati de TAROM a crescut in primul trimestru din acest an cu 22%, comparativ cu T1 2017, In acelasi timp, factorul de incarcare al aeronavelor a crescut cu circa 11%. Compania realizeaza un plus de venituri de 18% fata de T1 2017.

Pentru acest an, compania a prevazut o suma de 440,24 milioane lei pentru investitii, din care peste 10% sunt fonduri destinate investitiilor pe sectorul IT. Cresterea totala la capitolul investitii este de 64,4%, fata de bugetul companiei pentru anul 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#TAROM curse Odesa TAROM curse Tbilisi, #TAROM cursa Baku, #TAROM cursa Erevan , #avioane