Comisia Europeana, control la Tarom? Un europarlamentar PDL cere disparitia monopolului pe cursele interne

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 22:39
1968 citiri
Comisia Europeana, control la Tarom? Un europarlamentar PDL cere disparitia monopolului pe cursele interne
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Petru Luhan solicita Guvernului sa gaseasca solutii pentru eliminarea statutului de monopol detinut de TAROM asupra curselor interne din Romania.

"Mult prea des folositul argument al lipsei de rentabilitate pe cursele interne este un simplu pretext creat pentru a masca ineficienta companiei nationale TAROM si jocurile politice din spatele acesteia", a declarat Petru Luhan, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Eurodeputatul PDL va solicita Comisiei Europene sa efectueze de urgenta un control aprofundat al disfunctionalitatilor de pe piata de servicii de transport aerian din Romania, sa analizeze daca TAROM abuzeaza de pozitia dominanta pe piata si daca exista piedici pentru alte companii care vor sa opereze curse interne.

"Nu avem nevoie de abuzuri in sistemul de licentiere si nici de conditii absurde impuse companiilor private de transport aerian. In schimb, avem mare nevoie de 2-3 operatori interni, selectati prin licitatii publice corecte si transparente. Numai asa vom atrage investitori straini si vom crea premizele pentru a valorifica imensul potential turistic al Romaniei", a mai declarat Luhan.

Mai mult, eurodeputatul PDL acuza ca, "in loc sa incurajeze concurenta pe piata interna, Guvernul USL alege sa finanteze din bani publici o companie de stat ineficienta, sufocata de firme capusa si tinuta pe linia de plutire din lipsa de alternative pe rutele interne".

Daca intr-adevar unele curse interne sunt nerentabile sau problematice din punct de vedere al infrastructurii, iata un motiv in plus pentru ca statul roman si consiliile judetene sa investeasca in aeroporturi moderne si sa permita sectorului privat sa vina cu solutii, mai sustine democrat-liberalul.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca Tarom nu ar trebui sa renunte la cursele interne, aratand ca, din datele pe care le detine, acestea sunt profitabile, iar el sustine ca Tarom sa ramana lider incontestabil cel putin pe piata interna.

C.P.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Petru Luhan monopol Tarom curse interne, #PDL Comisia Europeana Tarom, #monopol curse interne Tarom, #PDL investigatie Comisia Europeana Tarom , #curse