Inca 22 de curse aeriene, anulate in perioada summit-ului NATO

Joi, 27 Martie 2008, ora 15:51
1563 citiri
Inca 22 de curse aeriene, anulate in perioada summit-ului NATO

Companiile Tarom, Alitalia, KLM, Czech Airlines, Cimber, Delta, Sky Europe si British Airways au anulat 22 de curse pe zi pe perioada summit-ului NATO, a declarat, joi, directorul de comunicare al Aeroportului International Henri Coanda, Valentin Iordache, informeaza NewsIn.

Si companiile low-cost Blue Air, Wizz Air si Myair au anulat toate cursele pe perioada summit-ului NATO de la Bucuresti, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii celor trei operatori aerieni.

Valentin Iordache a mai spus ca, atunci cand vor ateriza, pentru summit-ul NATO, aeronavele principalilor oficiali, vor fi restrictii atat in spatiul aerian, cat si la sol. Astfel, se vor crea intarzieri semnificative ale curselor si, implicit, se va deregla programul aeronavelor comerciale.

"Companiile care au luat aceasta decizie de anulare a curselor au preferat sa evite intarzierile, iar cei care au pastrat programul curselor isi vor asuma riscul posibilelor intarzieri", a mai spus Valentin Iordache.

Pe aeroportul Henri Coanda vor ateriza 71 de aeronave oficiale in perioada summit-ului, a informat, saptamana trecuta, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase. Aeroportul este pregatit sa primeasca aeronavele oficiale la Bucuresti, fiind integrate in graficul de zbor ca sa nu se produca perturbari majore ale traficului civil.

Sambata 29 martie, intre orele 12.30 si 24.00, pe aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu vor avea loc simulari, pentru asigurarea securitatii in perioada summit-ului si vor fi dificultati de acces spre si dinspre cele doua aeroporturi.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#summit, #aeroport , #curse