Situatie tensionata la Tarom. Ministrul Rus incearca sa ii impace pe piloti

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 07:37
2644 citiri
Situatie tensionata la Tarom. Ministrul Rus incearca sa ii impace pe piloti

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marti, la sediul institutiei, conducerea Tarom si reprezentantii sindicatelor din companie, in vederea deblocarii situatiei ce a dus la intarzierea sau anularea mai multor zboruri in ultimele doua zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Ioan Rus a luat aceasta decizie ca urmare a situatiei neplacute in care au fost pusi pasagerii Tarom si a insistat asupra faptului ca angajamentele asumate fata de calatori trebuie respectate.

Protest spontan la Tarom: Zboruri de pe Otopeni anulate sau intarziate

"Ministrul Transporturilor isi exprima inca o data convingerea ca deblocarea acestei situatii poate avea loc doar intr-un cadru institutional adecvat si se declara dispus sa sustina solutiile eficiente gasite de cele doua parti in urma discutiilor", se mentioneaza in comunicat.

Greva spontana a pilotilor de la Tarom s-a declansat duminica, zi in care au fost inregistrate 12 curse intarziate si doua zboruri anulate. De asemenea, in cursul zilei de luni, sapte zboruri ale companiei au fost anulate, iar calatorii afectati urmeaza sa beneficieze de asistenta conform Regulamentului Comisiei Europene privind drepturile pasagerilor, a informat operatorul aerian.

"Neregularitatile zborurilor au aparut din cauza unor actiuni spontane ale echipajelor Tarom (piloti si copiloti). Momentan, compania nu a primit o informare oficiala din partea acestor echipaje. Zborurile anulate sunt: ROT651 Bucuresti - Cluj, ROT347 Cluj - Viena, ROT621 Bucuresti - Oradea, ROT615 Bucuresti - Baia Mare, ROT231 Bucuresti - Budapesta, ROT605 Bucuresti - Timisoara, ROT701 Bucuresti - Iasi", a afirmat compania.

Pe de alta parte, Octavian Iosif, prim-vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Aeroporturi (FNSA), a declarat ca situatia creata la Tarom, prin anularea mai multor zboruri ale companiei, nu reprezinta consecinta unor actiuni sindicale, fiind vorba doar despre "o stare de inaptitudine a unor colegi piloti".

In alta ordine de idei, Iosif a informat ca federatia pe care o reprezinta a contestat inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

"In cazul in care Contractul Colectiv de Munca va fi inregistrat la ITM fara sa fi fost semnat in prealabil de personalul navigant, atunci vom vedea ce facem mai departe. Este posibil sa se ajunga si la declansarea unui conflict de munca", a precizat prim-vicepresedintele FNSA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva piloti TAROM, #TAROM protest Otopeni, #TAROM negocieri Ioan Rus, #TAROM negocieri Ministerul Transporturilor , #curse