Tarom cere ca Romatsa sa plateasca daunele pentru accidentul de pe Otopeni

Luni, 12 Mai 2008, ora 11:55
1714 citiri
Tarom cere ca Romatsa sa plateasca daunele pentru accidentul de pe Otopeni

Tarom sustine ca accidentul din decembrie 2007, de pe Aeroportul Otopeni, a fost cauzat de nerespectarea de catre controlorii de trafic din cadrul Romatsa a procedurilor standard aplicabile operatiunii de decolare, informeaza NewsIn.

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, pe 21 mai, cererea de chemare in garantie formulata de Tarom, prin care compania cere ca Romatsa sa plateasca eventualele daune stabilite de instanta pentru victimele accidentului aviatic de pe Aeroportul Otopeni.

"Controlorii de trafic erau obligati sa se asigure ca echipa de balizaj a parasit pista si sa nu dea permisiunea de decolare aeronavei Tarom inainte de a avea confirmarea ca pista era libera", sustine Tarom in cererea depusa la Tribunalul Bucuresti.

Presedintele Comisia tehnice de ancheta din Ministerul Transporturilor a anuntat, pe 19 februarie 2008, finalizarea raportul asupra accidentului cursei charter Tarom, produs in 30 decembrie 2007.

Concluzia comisiei tehnice de ancheta arata ca "nu s-au respectat intocmai regulile pentru cei trei controlori din turnul de control. Nu au fost respectate procedurile de vizibilitate redusa. Nu s-au respectat convorbirile telefonice intre controlorul de trafic aerian si echipa de balizaj. Nu a fost informat turnul de control de componenta exacta a echipei care se afla pe pista si care era formata din patru persoane si doua autovehicule".

Pasagerii avionului au actionat in judecata SC Tarom SA si SC Tez Tour Romania, aceasta din urma fiind compania de turism de la care si-au procurat biletele.

Calatorii cer nu mai putin de 500.000 de euro fiecare, pentru daunele cauzate de traumele suferite in urma accidentului.

O cursa charter Tarom care trebuia sa decoleze pe 30 decembrie 2007, de pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti, cu destinatia Sharm el Sheikh - Egipt, a lovit, in momentul decolarii, o masina aflata pe pista.

Reprezentantii Tarom au spus ca autoutilitara care a produs incidentul aviatic era folosita la balizaj pe axul pistei si ca doua persoane care se aflau langa masina in momentul coliziunii au scapat nevatamate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
#daune, #tarom, #accident, #Otopeni, #pasageri, #Romatsa , #Otopeni