Administratorii Tarom au semnat contractul - cine va fi director interimar

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 09:38
2332 citiri
Administratorii Tarom au semnat contractul - cine va fi director interimar
Foto: Arhiva

Membrii Consiliului de Administratie al Tarom au semnat mandatele, luni seara, si au luat act de demisia austriacului Heinrich Vystoupil, din functia de director general.

"Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) TAROM a aprobat, la intalnirea din 29 octombrie a.c., conditiile contractului de mandat al membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administratie. Toti administratorii neexecutivi au semnat mandatele in cursul aceleiasi zile. Contractul de mandat va fi publicat pe pagina de Internet a companiei in termen de 20 de zile", se arata in comunicatul publicat pe site-ul companiei.

De asemenea, AGA a luat act de demisia lui Heinrich Vystoupil din functia de director general si cea de membru in Consiliu de Administratie, "ca urmare a neacceptarii conditiilor contractului de mandat, si a agreat revocarea sa din functia administrator", se mai arata in comunicat.

Consiliul de Administratie s-a angajat sa aleaga un nou director, din lista de candidati selectati de consultantii Ministerului Transporturilor, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 109 din 2011.

Alegerea unui manager privat la Tarom a esuat. Ce interese are statul?

Printre numele aflate pe lista scurta realizata de recrutori se numara Mark Darby - CEO al FlyBaboo din Elvetia, Finn Thaulow - CEO al FlyMe Europe, Vidas Zyinys - fost presedinte al Lithuanian Airlines, Tero Taskila - presedinte al Estonian Air sau Piero de Angelis - area manager West Africa la Spanair.

Pana la nominalizarea noului CEO, atributiile vor fi indeplinite de actualul director general al companiei, Sorin Georgescu.

Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de catre CA.

Insa acesta nu a dorit sa semneze contractul, deoarece nu a acceptat unele conditii, potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#administratori Tarom semnat contract, #CA Tarom semnare contract, #Tarom semnare contract , #privatizare