Fostii sefi de la TAROM cer statului zeci de mii de euro in instanta

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 10:50
2816 citiri
Fostii sefi de la TAROM cer statului zeci de mii de euro in instanta
Foto: vagaybond.com

Membrii fostului Consiliu de Administratie al Tarom, revocati din functie in noiembrie, au dat statul in judecata si cer fiecare zeci de mii de euro.

Este vorba despre Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu, fosti administratori ai Tarom, inlocuiti de Ministerul Transporturilor intr-o Adunare Generala a Actionarilor.

Acestia au dat in judecata compania de stat invocand o revocare din functii fara justa cauza si au cerut in instanta drepturile aferente contractului de mandat si bonusurile neincasate.

"A fost depusa actiunea in instanta impotriva companiei, pentru a demonstra revocarea fara justa cauza. Ca urmare, potrivit contractului de mandat, urmeaza sa fie solicitate daune interese", a declarat Dan Pascariu, fostul presedinte CA al Tarom, pentru Mediafax citat de Ziarul Financiar.

Este vorba despre sumele totale solicitate de fiecare dintre cei cinci fosti administratori de ordinul a zeci de mii de euro.

Ministerul Transporturilor a revocat in noiembrie intreg Consiliul de Administratie al Tarom, din cauza conflictului dintre membrii CA si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Cutremur la Tarom: Consiliul de Administratie, revocat

"Revocarea tututor membrilor CA s-a facut deoarece au incalcat statutul si mandatul cand au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se considera ca afirmatiile din presa membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat atunci Teodora Trandafir, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor.

Nereguli la TAROM: Cheltuieli nejustificate si bonusuri acordate ilegal

Dupa instalarea unui management privat la TAROM, in toamna anului 2012, membrii fostului Consiliu de Administratie ar fi incasat ilegal sume cuprinse intre 3.500 si 12.000 de euro. De asemenea, ei si-au acordat bonusuri in valoare totala de 50.000 de euro, potrivit unui raport al Corpului de Control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#sefi TAROM judecata, #TAROM consiliu administratie revocat , #privatizare