Noul director al Tarom: Restructurarea poate fi o solutie

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 11:39
1810 citiri
Noul director al Tarom: Restructurarea poate fi o solutie
Foto: Arhiva

Austriacul Heinrich Vystoupil, care a preluat miercuri functia de director general executiv al Tarom, devenind primul manager privat si strain al unei companii de stat, sustine ca principala prioritate a noii conduceri este stoparea pierderilor si revenirea pe profit, fiind luata in calcul si restructuarea.

"Am acceptat aceasta functie pentru ca sunt inca increzator in potentialul Tarom", a declarat Vystoupil, care in perioada 2006-2010 a fost director general al Austrian Airlines pentru Romania si Moldova, pentru Adevarul.

Care sunt planurile austriacului la conducerea companiei nationale de transport aerian? "Dupa intalnirea pe care am avut-o cu boardul, am stabilit ca prioritatea noastra este sa facem aceasta companie profitabila", a spus Vystoupil.

Potrivit noului director, acest lucru va fi destul de dificil, in conditiile in care Tarom a cumulat in ultimii patru ani pierderi de 181 de milioane de euro, fiind foarte importanta stoparea pierderilor.

Restructuararea poate fi o solutie, a precizat Vystoupil, insa abia dupa ce va avea tabloul complet al companiei, dupa ce va vorbi cu toti oamenii si va cunoaste toate datele, va decide daca Tarom va trece printr-un astfel de proces. "Sigur vom ajunge si aici, chiar daca in acest moment nu pot spune asta", a adaugat austriacul.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#manager privat Tarom restructurare, #Heinrich Vystoupil director Tarom, #TAROM pierderi , #privatizare