Scandal la Tarom: Pascariu, revocat din functie, dupa demisia directorului executiv - surse

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:02
2012 citiri
Scandal la Tarom: Pascariu, revocat din functie, dupa demisia directorului executiv - surse
Foto: Arhiva

Dan Pascariu va fi revocat din pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al Tarom, iar mandatul de director executiv al belgianului Christian Heinzmann va reveni la durata de patru ani, sustin surse apropiate situatiei.

"Decizia privind revocarea va fi luata intr-o AGA programata marti", au afirmat sursele citate de Mediafax.

Informatiile vin la scurt timp dupa ce Nicolae Demetriade si-a dat demisia din functia de administrator - director executiv al Tarom, dar si din Consiliul de Administratie al companiei.

Directorul executiv al Tarom si-a dat demisia dupa numai 6 luni. Vezi motivul (Video)

El a invocat aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmand ca aceasta a fost "o iluzie". "Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie", a declarat Demetriade.

CA-ul Tarom a hotarat in iunie sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv, dupa ce reprezentantii consiliului s-au declarat nemultumiti de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.

Demetriade a fost numit in CA al Tarom in luna mai.

Replica Ramonei Mansescu

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a precizat ca ea este interesata ca Tarom sa ramana un brand pentru Romania.

"Daca pana in momentul acesta acest lucru nu s-a intamplat din motivele pe care dumneavoastra le cunoasteti foarte bine - conflictul intre CA si domnul Heinzmann - eu sper ca o schimbare sa fie benefica Tarom. Eu nu vreau schimbari care sa favorizeze persoane, eu vreau schimbari care sa favorizeze compania", a spus Manescu.

"N-as spune ca este o constrangere din partea creditorilor internationali, eu pot sa va spun ca, din cate stiu, o sedinta a AGA va avea loc. A avut loc acum ceva timp, a analizat situatia, iar la urmatoarea sedinta a actionarilor eu stiu ca trebuie sa se ia o hotarare in sensul reformarii, restructurarii, unor schimbari la Tarom", a punctat ministrul.

Ramona Manescu a adaugat ca Tarom trebuie sa dezvolte cursele interne si regionale.

Ea a mai afirmat ca daca respectiva AGA va decide ca Heinzmann sa isi continue mandatul, atunci acest lucru se va intampla, in conditiile in care CEO are un contract de management si de mandat, precum si un plan de management pe care trebuie sa il implementeze.

"Pentru ca domnul Heinzmann sa poata implementa acest plan de management, trebuie sa aiba suportul CA. Nu se poate ca managerul sa traga intr-o directie si Consiliul de Administratie in alta directie. Este impotriva firii si cineva trebuie sa faca un compromis", a mai spus ministrul Transporturilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#scandal Tarom Pascariu revocat functie, #Pascariu revocat functie Tarom, #demisie Tarom, #scandal Tarom , #privatizare