Scandal la Tarom: Seful fortat sa-si scurteze mandatul

Marti, 25 Iunie 2013, ora 12:14
2127 citiri
Scandal la Tarom: Seful fortat sa-si scurteze mandatul
Foto: Wikipedia

Directorul executiv al Tarom, Christian Heinzmann, sustine ca a fost fortat sa isi scurteze mandatul la un an.

El a declarat ca a semnat un document la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede si micsorarea duratei in care el isi va exercita functia, de la patru ani la un singur an, mentionand ca pana in luna noiembrie isi va pastra functia de CEO si responsabilitatile aferente.

"Daca nu as fi semnat, as fi fost concediat", a spus Christian Heinzmann, citat de Mediafax.

In plus, el a fost informat ulterior ca Nicolae Demetriade a fost numit vineri in functia de director executiv al Tarom de catre Consiliul de Administratie si ca va trebui sa colaboreze cu acesta, dar nu a primit documente oficiale in acest sens.

In schimb, Dan Pascariu sustine ca nu putea sa il forteze pe Christian Heinzmann sa semneze documentele respective si ca solicitarea a venit chiar din partea CEO-ului.

Presedintele CA spune ca reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

"Noi am discutat mai demult acest lucru, dar nu l-am fortat eu. Este o discutie mai veche. Noi am ajuns la concluzia ca este mai bine sa-si reduca mandatul, avand in vedere complexitatea job-ului si faptul ca era singur, era izolat. In noiembrie pleaca si CFO-ul (Michael Moriaty - n.red.), atunci ii expira contractul. (...) Este foarte greu cand esti singurul strain intr-o companie, cand ai bariere de cultura si lingvistice", a spus el.

De altfel, CEO-ul Tarom a precizat ca a discutat despre aceasta situatie cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, insa oficialul nu stia absolut nimic despre subiect. In consecinta, cei doi vor discuta dupa intoarcerea lui Fenechiu din concediu.

Nicolae Demetriade a precizat, luni, ca va colabora cu Christian Heinzmann pana cand acesta isi va incheia mandatul.

Noul director executiv Tarom: Nu exista sanse de rentabilizare in acest an

"Am fost imputernicit in aceasta functie pentru a urgenta implementarea planului de management. Tinta este sa rentabilizam compania mai repede decat este prevazut in planul de management, adica sfarsitul anului 2015.

Nu exista nicio sansa pentru rentabilizarea companiei in acest an, insa speram sa se intample la sfarsitul anului viitor", a declarat Nicolae Demetriade.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#scandal Tarom scurtare mandat CEO, #scurtare mandat CEO Tarom, #scandal Tarom , #privatizare