TAROM tinteste revenirea pe profit in 2015 - Ce prevede planul de management

Marti, 12 Martie 2013, ora 16:23
2008 citiri
TAROM tinteste revenirea pe profit in 2015 - Ce prevede planul de management
Foto: widebodyaircraft.nl

Consiliul de Administratie al companiei TAROM a aprobat, luni, planul de management elaborat de conducerea executiva, prin care compania vrea sa revina pe profit din 2015.

"Realizarea planului de management a pornit de la analiza valorilor si atuurilor companiei, care sunt numeroase si care permit TAROM sa devina o companie solida si sustenabila financiar. TAROM este compania nationala a Romaniei si detine un brand puternic, valoros, cu o reputatie foarte buna a profesionistilor si operatiunilor sale, cu angajati extrem de capabili si de loiali fata de brand, cu o cota de piata importanta in Romania, cu management profesionist. In plus, TAROM este o companie cu active foarte valoroase si fara datorii", a declarat Christian Heinzmann, Director General Executiv al companiei, in cadrul unui comunicat remis marti.

"Misiunea noastra este sa redevenim liderul incontestabil al pietei de transport aerian din Romania si din regiune, prin oferirea celor mai sigure si mai bune servicii catre clientii nostri. Toate prioritatile noastre sunt centrate pe nevoile clientilor, astfel ca vom introduce noi rute, vom creste gradul de confort la bord, vom deveni mai flexibili in relatia cu clientii nostri prin oferirea de noi servicii si facilitati, oferind concomitent aceleasi standarde de inalta siguranta cu care TAROM si-a obisnuit pasagerii", a adaugat Dan Pascariu , presedintele Consiliului de Administratie TAROM.

Planul de management dezvoltat de conducerea executiva vizeaza o serie de actiuni prin care TAROM va imbunatati rezultatul contabil al companiei in medie cu 100 milioane de lei in fiecare an, tintind obtinerea de profit incepand cu anul 2015.

Principalele masuri care vor fi implementate imediat se refera, printre altele, la cresterea productivitatii, eficientizarea structurii organizationale, armonizarea flotei si ajustarea capacitatii la cererea existenta pe piata, introducerea unui sistem automat de yield management, care va permite utilizarea unui mecanism mult mai eficient de stabilire a preturilor, cresterea vanzarilor pe site-ul propriu.

Va fi restructurata reteaua de rute, se va mari eficienta achizitiilor, va fi introdusa o noua procedura de alimentare cu combustibil pentru economisirea costurilor si vor fi inchise agentiile externe cu sediul in oras, compania continuand sa fie reprezentata in aeroporturi. In orasele unde vor fi inchise birourile din centru, activitatile de vanzare vor fi preluate de agenti generali de vanzari (GSA - General Sales Agent).

Managementul va analiza transformarea anumitor departamente in centre de profit sau chiar unitati independente, vor fi maximizate beneficiile aduse de apartenenta companiei la SkyTeam, vor fi introduse noi sisteme si platforme IT si va fi analizata posibilitatea utilizarii la nivel maxim a activelor imobiliare (cladiri si terenuri) care se afla in proprietatea companiei.

"Toate aceste masuri se vor baza pe o analiza economica profunda, avand ca unic scop maximizarea profitului si cresterea stabilitatii financiare a companiei, respectand in acelasi timp toate standardele de siguranta aplicabile in industrie si avand in centru necesitatile clientilor companiei", se mai precizeaza in comunicatul TAROM.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Tarom pierderi 2013, #Tarom revenire profit, #Tarom plan management , #privatizare