Dancila, dupa ce a trimis Corpul de Control la Tarom si Ministerul Transporturilor: Voi fi neiertatoare in a lua masuri

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 18:39
4756 citiri
Dancila, dupa ce a trimis Corpul de Control la Tarom si Ministerul Transporturilor: Voi fi neiertatoare in a lua masuri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, dupa ce a trimis Corpul de Control la Tarom si la Ministerul Transporturilor, ca vrea sa afle adevarul din aceasta situatie si, cand va avea dovada unei greseli de la o parte sau alta, va fi neiertatoare in a lua masuri.

Dancila a fost intrebata, vineri, la Brasov, ce parere are despre conflictul izbucnit intre conducerea Tarom si Ministerul Transporturilor, spunand ca a trimis Corpul de Control pentru a afla ce s-a intamplat.

"Am trimis Corpul de Control atat la Tarom, cat si la Ministerul Transporturilor. Pe mine ma intereseaza adevarul, ma intereseaza lucrurile reale pentru a lua masuri si va garantez ca in momentul in care am sa am aceasta dovada a unei greseli din partea unuia sau altuia voi fi neiertatoare in a lua masuri", a spus Dancila, in cadrul vizitei pe care a facut-o la Brasov.

Premierul Viorica Dancila a dispus Corpului de Control al prim-ministrului inceperea unei actiuni de control la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom S.A., pentru a verifica aspectele legate de revocarea din functie a managerului general Madalina Mezei.

De asemenea, procurorii DNA au deschis o ancheta ca urmare a declaratiilor Danielei Mezei, au declarat surse judiciare citate de Ziare.com. De altfel, Mezei a precizat ca a fost chemata luni dimineata la DNA, in calitate de martor, intr-un dosar de abuz in serviciu, insa ca nu stie mai multe la acest moment.

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a relatat, vineri, presei cum a fost pusa de ministrul Razvan Cuc sa tina la sol cateva avioane in ziua motiunii de cenzura, dar a refuzat pentru ca "nu suntem stapani de sclavi".

"Ministrul m-a chemat la el in birou, cu doua zile inainte (de motiunea de cenzura - n.red.) sa imi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne, ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva este imposibil, pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi. Suntem o companie de oameni liberi - acesti piloti - indifferent ce le-as fi spus eu - nu ar fi facut nicidata asa ceva. Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva suboedonatilor companiei", a povestit Mezei, intr-o conferinta de presa, referindu-se la faptul ca pilotii nu ar fi acceptat.

Intrebata despre ce curse este vorba, Mezei a precizat ca erau avioanele de Timisoara (doua curse), Oradea, Baia Mare si Satu Mare, despre care Cuc a vrut sa stie senatorii si deputatii aflati la bord.

Ulterior, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a declarat ca fostul director general al Tarom Madalina Mezei dovedeste incompetenta, inconsecventa si ca este aservita unor grupuri de interese.

El a sustinut ca aceasta "se incurca in minciuni", concluzia sa fiind ca decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai buna, astfel fiind scoasa compania "din ghearele influentei PNL".

Ministrul i-a reprosat fostului director ca nu stie cate tipuri de avioane sunt in flota Tarom si ca a avut grija sa asculte de interesele propriei familii.

"Constat cu tristete ca, in timpul mandatului de director TAROM, doamna Mezei nu a reusit deloc sa iasa public, dar acum vad ca se promoveaza foarte mult pe dansa si asa-zisele competente pe care acum si le asuma doar dansa", a spus ministrul.

Cuc considera ca acest "joc" aduce un prejudiciu de imagine companiei TAROM.

"Tot acest joc in care a intrat acum nu poate aduce decat un prejudiciu de imagine TAROM si degringolada printre angajatii companiei, desi in iesirile publice sustine ca nu si-a dorit acest lucru. A demonstrat acum ceea ce am vazut in aceste patru luni: incompetenta, inconsecventa si ca este aservita anumitor grupuri de interese. In toata aceasta perioada am preferat sa-mi iau informatiile de la alte persoane din companie pentru a fi informati cu acuratete foarte mare.

Doamna se incurca in propiriile minciuni - a zis prima data ca este vorba despre anulari de curse, apoi de retineri la sol, ca este vorba de patru sau de cinci aeronave. Sunt sigur acum ca decizia CA a fost cea mai buna decizie pe care au luat-o, pentru ca, astfel, am scos compania din ghearele influentei PNL. Doamna Mezei uita ca cei din familia ei au dorit pentru ei functii de conducere", a declarat ministrul.

Cuc a subliniat ca nu avea cum sa opreasca avioanele la sol.

"Cum puteam eu sa opresc la sol cinci tipuri de aeronave? Era imposibil. (...) Principala ei ocupatie a fost sa mareasca salariile membrilor familiei ei. (...) Nu i-am cerut sa tina avioane la sol. Nu aveam cum sa sabotez eu zborurile Tarom. (...) Zvonul acesta, cu retinerea avioanelor la sol, a aparut de la inceputul saptamanii", a spus Cuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Dancila Corp Control Tarom , #stiri Tarom