Directorul TAROM si-a dat demisia

Luni, 21 August 2017, ora 09:36
9241 citiri
Directorul TAROM si-a dat demisia
Foto: Facebook/TAROM

Eugen Davidoiu, directorul TAROM, a anuntat, luni dimineata, ca isi da demisia, in urma scandalului pornit din cauza pierderilor companiei.

Davidoiu a transmis ca decizia a fost luata "din motive care ma impiedica sa imi exercit atributiile, dar si din motive personale", arata Antena 3.

Dupa anuntul demisiei lui Davidoiu, premierul Mihai Tudose a declarat ca in ciuda gestului sefului TAROM continua controlul in aceasta institutie. Duminica, premierul a anuntat ca a trimis Corpul de Control al primului-ministru la Compania Nationala de Investitii si la Tarom.

Reactiile liderilor politici: TAROM-ul sa devina ce s-a stabilit in programul de guvernare

Dupa decizia lui Davidescu au aparut si reactii de la liderii politici ai coalitiei de guvernare Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

"Situatia TAROM cred ca este in primul rand in atentia ministrului Transporturilor si a prim-ministrului. Nu va asteptati ca Parlamentul sa aiba un rol principal, daca vor exista necesitati de schimbare a legislatiei, Parlamentul se va implica. Trebuie pus un management profesionist, care sa fi lucrat in domeniu, un Consiliu de Administratie cu experienta. (...) Tot timpul apar companii noi, companii care prospera si se dezvolta, numai TAROM-ul nostru merge in picaj", a delarat Calin Popescu Tariceanu.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis ca indiferent cine se afla la conducerea TAROM, el vrea ca aceasta companie sa fie profitabila.

"Nu ma intereseaza cine conduce TAROM-ul. Ma intereseaza ca aceasta companie sa devina ceea ce s-a stabilit in programul de guvernare: o companie aeriana puternica, stabila si profitabila", a spus Dragnea.

Pilotii isi vor directorul inapoi

In schimb, Sindicatul Pilotilor de Linie din Romania a facut un apel catre premierul Mihai Tudose, pentru a-l sustine pe Davidoiu.

"Sindicatul Pilotilor de Linie din Romania a gasit in actuala echipa de management un partener de dialog onest si deschis atat in rezolvarea problemelor privind stoparea plecarilor pilotilor din companie catre alti operatori aerieni cat si in privinta perspectivelor de dezvoltare pe termen scurt si mediu a operatorului aerian.

Actualul management a reusit sa gaseasca solutii de mentinere in piata extrem de concurentiala, ba chiar de dezvoltare pentru compania TAROM, fara a apela la consultanti externi platiti cu sume exorbitante in trecut. Trebuie, insa, sa fim realisti: unele din nerealizarile constatate azi sunt consecinte ale unor masuri luate de conduceri trecute ale companiei si care abia acum isi arata ineficienta. De asemenea, nu ne putem astepta la minuni, peste noapte, ci trebuie sa gandim impreuna solutii pentru rezolvarea pe rand a problemelor in ordinea marimii si importantei lor pentru relansarea companiei", a transmis sindicatul.

Seful TAROM si-a dat demisia, luni, desi duminica sustinea ca nu o va face pentru ca nu are motive. "Nu am de ce sa-mi dau demisia. Pentru ce sa mi se ceara demisia, ca am adus doua aeronave noi? Ca am inceput restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e", a spus Davidoiu duminica.

Amintim ca vineri, in timpul sedintei de Guvern, premierul Mihai Tudose l-a mustrat pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, pentru pierderile de 100 de milioane de lei de la compania Tarom si faptul ca mandatul directorului general a fost prelungit.

A.G.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#director TAROM demisionat, #Eugen Davidoiu demisionat, #Eugen Davidoiu demisionat TAROM , #stiri Tarom