Lider PNL: Tarom isi bate joc de bucovineni, ii vrea izolati. Avem doar doua zboruri puse la misto

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 20:55
4508 citiri
Lider PNL: Tarom isi bate joc de bucovineni, ii vrea izolati. Avem doar doua zboruri puse la misto
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan, vicepresedinte PNL pentru regiunea nord-est, s-a aratat nemultumit de faptul ca Tarom nu opereaza decat doua curse saptamanale interne de pe Aeroportul Suceava spre Otopeni, continuand astfel "politica de izolare a Bucovinei".

Balan a sustinut, intr-un comunicat remis duminica Ziare.com, ca Tarom ar trebui sa zboare catre zeci de destinatii externe de pe Aeroportul Suceava.

Deputatul a amintit ca, in urma cu doi ani, a protestat de la tribuna Parlamentului "fata de modul mizerabil in care Guvernul Ponta, impreuna cu ministrul de atunci al Transporturilor si conducerea Tarom, se straduia sa inchida Aeroportul International de la Suceava".

"Prim-ministrul de trista amintire ordonase atunci structurilor din subordinea sa sa nascoceasca tot felul de motive, care mai de care mai caraghioase, pentru a izola definitiv Bucovina de restul tarii. Pe vremea aceea se invoca fie ca la Suceava ceata e mai deasa decat in Marea Britanie si nu pot decola avioanele, fie ca nu sunt suficienti pasageri care sa justifice cursele, desi avioanele plecau de la Suceava cu toate biletele vandute", a declarat Balan.

Desi nu a reusit sa il inchida, fostul premier Victor Ponta a reusit sa transforme aeroportul "intr-un mare muzeu in aer liber", a acuzat deputatul.

"Aeroportul International Stefan cel Mare nu trebuie sa fie doar o simpla autogara de provincie pentru doar doua curse interne, care si acelea sunt puse in orar ca nu cumva sa vrea vreun cetatean sa calatoreasca (...) Sa investesti zeci de milioane de euro si sa faci cel mai modern aeroport din tara si sa pui curse 'la misto', una luni si alta joi la pranz nu e normal", a sustinut Balan.

Liderul liberal a spus ca "de ani buni Taromul isi bate joc de bucovineni si ii vrea in continuare izolati de restul tarii, ii vrea in continuare saraci si lipsiti de orice sansa de a se dezvolta".

"Strainii pot vedea Bucovina doar din poze pentru ca este mai usor sa ajungi la Viena sau Paris decat la Suceava", a conchis Ioan Balan.

D.T.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Tarom Aeroport Suceava, #Tarom curse Suceava , #stiri Tarom