Numarul pasagerilor care cer despagubiri de la Tarom a crescut

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 13:04
1066 citiri
Numarul pasagerilor care cer despagubiri de la Tarom a crescut

Numarul pasagerilor care au depus plangere impotriva companiei Tarom a ajuns la 52, miercuri, la ultimul termen al procesului intentat in urma accidentului aviatic din decembrie 2007, in cadrul caruia pasagerii cer daune de jumatate de milion de euro fiecare, informeaza NewsIn.

La termenul de miercuri, reprezentantii companiei Tarom au depus la dosar o cerere de chemare in garantie a Romatsa, cerere ce va fi discutata in fata instantei la termenul urmator, fixat pentru 21 mai.

Romatsa este compania care detine controlul traficului pe aeroport. La randul sau, avocatul pasagerilor, Mariana Stefan, a declarat ca despagubirile in valoare de aproximativ 520.000 de euro de persoana ar trebui platite de cei care au cauzat accidentul, adica de compania Tarom.

De asemenea, aceasta a afirmat ca despagubirile sunt justificate de faptul ca pasagerii au suferit pierderi materiale, dar si morale.

"Nu ne-am revenit. Ne este teama sa mai zburam cu avionul. In continuare mergem la psiholog. Cine greseste trebuie sa plateasca", a declarat Silvia Botoaca, pasager Tarom.

Mariana Stefan a depus, miercuri, in instanta, buletine de analiza psihologica a pasagerilor.

Primul termen al procesului intentat Tarom a avut loc pe 9 aprilie, la Tribunalul Bucuresti.

Initial, doar 15 pasageri s-au plans, in instanta, in legatura cu accidentul din decembrie 2007, de pe Aeroportul "Henri Coanda" din Bucuresti.

Ei au solicitat daune materiale si morale de cateva sute de mii de euro in total, unii pasageri aratand ca au suferit chiar vatamari corporale.

Pasagerii avionului au actionat in judecata SC Tarom SA si SC Tez Tour Romania, aceasta din urma fiind compania de turism de la care si-au procurat biletele.

Pasagerii solicita daune materiale cauzate de intarzierea avionului, daune de circa 5.000 euro pentru fiecare reclamant.

De asemenea, ei cer si daune materiale, din cauza ca nu au mai putut avea o vacanta, adica 20.000 euro de persoana.

Pasagerii cer nu mai putin de 500.000 de euro fiecare, pentru daunele cauzate de traumele suferite in urma accidentului.

Pasagerii arata ca, in urma accidentului de pe 30 decembrie 2007 in care au fost implicati, au apelat la medici psihologi si la sedinte de psihoterapie.

Oamenii critica si modul de actiune al echipajelor de interventie, aratand ca nu a existat o organizare corespunzatoare.

O cursa charter Tarom care trebuia sa decoleze pe 30 decembrie 2007, de pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti, cu destinatia Sharm el Sheikh - Egipt, a lovit, in momentul decolarii, o masina aflata pe pista.

Reprezentantii Tarom au spus ca autoutilitara care a produs incidentul aviatic era folosita la balizaj pe axul pistei si ca doua persoane care se aflau langa masina in momentul coliziunii au scapat nevatamate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri din cabinetul său se află într-o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, confirmând că pe agenda discuțiilor se află...
#tarom, #proces, #despagubire, #trauma , #stiri Tarom