Pierderile Tarom s-au injumatatit fata de anul trecut

Joi, 01 August 2013, ora 10:58
1257 citiri
Pierderile Tarom s-au injumatatit fata de anul trecut

Compania aeriana Tarom si-a injumatatit pierderile, in prima jumatate a anului 2013, fata de perioada similara a anului 2012, au anuntat joi reprezentantii operatorului aerian national.

Astfel, Tarom a inregistrat pierderi de 63 de milioane de lei in primul semestru al acestui an, fata de 120 de milioane de lei, in perioada similara a anului 2012, transmite Mediafax.

"Rezultatul financiar contabil pozitiv este in principal generat de imbunatatiri in aria comerciala, ceea ce a dus la cresterea venitului obtinut aferent unui pasager. De asemenea, au fost facute economii atat la cheltuielile de combustibil precum si a altor costuri", a transmis compania.

In perioada respectiva, gradul de incarcare al aeronavelor a crescut cu 3 la suta, fiind transportati aproape 975.000 de pasageri.

De asemenea, veniturile operationale din primele sase luni ale anului au fost de 534 de milioane de lei, fata de 498 de milioane de lei, in aceeasi perioada a anului 2012. In plus, compania are 2.006 angajati, cu 4 la suta mai putin decat in anul 2012.

Tarom a lansat in acest an sase noi curse - trei din Iasi, doua din Bucuresti si una din Cluj, iar compania precizeaza ca nu are datorii restante catre bugetul de stat sau catre parteneri.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pierderi Tarom, #Tarom pierderi 63 milioane, #pierderi Tarom primul semestru 2013 , #stiri Tarom