Tarom are un nou director general

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 17:52
3988 citiri
Tarom are un nou director general
Foto: Arhiva

Belgianul Christian Edouard Heinzmann a fost numit in functia de director general al Tarom, de Consiliul de Administratiei a companiei, la propunerea Comitetului pentru guvernanta corporativa si remunerare.

Heinzmann are o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, detinand si functia de presedinte al grupului Luxair, compania nationala a Luxemburgului, se arata intr-un comunicat al Tarom.

Noul director isi va incepe activitatea pe 19 noiembrie, avand un contract pe patru ani.

Totodata, Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit pe britanicul Michael Moriaty in pozitia de director general adjunct. Acesta are o experienta de peste 33 de ani in managementul financiar din industria aviatica in Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda si Columbia si isi va incepe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.

"Dl. Heinzman are abilitatile, calificarile si expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, intrucit are experienta manageriala de necontestat in toate cele patru domenii de interes: operational, comercial, tehnic si financiar.

Totodata, unul dintre criteriile principale in alegerea dlui. Heinzmann a fost experienta sa in elaborarea si implementarea cu succes a unei strategii de restructurare, intr-o companie aviatica nationala", a declarat Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie.

"Consiliul de Administratie a decis numirea celor doi deoarece, in prezent, in Romania, nu exista persoane cu o experienta relevanta specifica stadiului in care se afla compania Tarom si care sa-si asume mandatul de a transforma Tarom intr-o companie eficienta, profitabila si capabila sa se autofinanteze.

Totodata, misiunea celor doi este sa contribuie la un plan de succesiune, care sa ne permita ca, la expirarea contractelor, sa numim manageri romani, potriviti pentru aceste pozitii cheie, de CEO si CFO. Pentru alte pozitii manageriale, CA va sustine solutii de guvernanta corporativa tipica, prin care oameni din organizatia Tarom vor fi promovati cu prioritate in astfel de functii", a conchis Pascariu.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#director general TAROM, #Christian Edouard Heinzmann Tarom , #stiri Tarom