Acciza la carburanti: A fost aprobata OUG privind ajutorul pentru transportatori - ce prevede

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:55
2170 citiri
Acciza la carburanti: A fost aprobata OUG privind ajutorul pentru transportatori - ce prevede

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta prin care se restituie transportatorilor suma de 4 eurocenti din acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de combustibil, informeaza Biroul de presa al Executivului.

Sunt eligibili transportatorii licentiati in UE care efectueaza transport rutier de marfuri cu autovehicule cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone.

Actul normativ adoptat de Guvern are in vedere faptul ca sectorul transporturilor de bunuri poate influenta pe orizontala evolutia preturilor in intreaga economie nationala, potrivit sursei citate.

Guvernul va inapoia transportatorilor 4 centi din acciza de 7 centi

Ordonanta prevede "o reducere de accize de 40 euro/1.000 litri fata de nivelul standard prevazut de lege pentru motorina utilizata drept carburant pentru transport rutier de marfuri in cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone".

Acciza suplimentara la carburanti putea fi evitata - Consiliul Fiscal

Reducerea se aplica si in cazul transportului de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3.

"Reducerea de accize se realizeaza prin restituirea diferentei de 40 euro/1.000 litri operatorilor economici licentiati in Uniunea Europeana", mai precizeaza Guvernul.

Masura vizeaza si activitatea Postei Romane.

"Reducerea se aplica si pentru transporturi postale efectuate in cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului postal si cu o greutate bruta autorizata de cel putin 3,5 tone.

Aceasta masura vizeaza activitatea Postei Romane, care nu beneficiaza si nu poate avea o licentiere asa cum operatorii privati au", precizeaza sursa citata.

Conditiile, procedura si termenele de restituire a celor 4 eurocenti pe litrul de carburant urmeaza sa fie stabilite prin Hotarare a Guvernului.

Acciza suplimentara la carburanti de 7 eurocenti a intrat in vigoare marti, 1 aprilie.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#OUG acciza carburant transportatori, #ordonanta acciza combustibil, #reducere acciza transportatori , #acciza