Reducerea accizei la motorina pentru agricultori, aprobata de CE

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:53
1419 citiri
Reducerea accizei la motorina pentru agricultori, aprobata de CE

Comisia Europeana a aprobat masura prezentata de autoritatile romane de aplicare a unei accize de 21 de euro/1.000 litri pentru combustibilul disel utilizat in agricultura, fata de 293,215 euro/1.000 litri anul acesta si 309 euro/1.000 litri in 2012.

Reducerea de acciza la motorina folosita in lucrarile agricole se aplica in perioada 2010-2012. Ca urmare a avizului Comisiei, HG 408/2010 a intrat in vigoare incepand din 27 mai. Utilizatorii de motorina din sectorul agricol, posibilii beneficiari ai schemei de ajutor, trebuie sa solicite, cu ocazia fiecarei aprovizionari cu motorina, documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor, pentru cantitatile achizitionate si utilizate.

Ajutorul de stat acordat sub forma de rambursare se aplica pentru o cantitate totala anuala de motorina de maximum 700.646.000 litri, cantitate care se repartizeaza intre diferite ramuri de productie primara, in functie de consumul mediu pe hectar pentru fiecare activitate.

Bugetul total prevazut pentru cei trei ani de aplicare a schemei de ajutor este de 3.050.000.000 de lei, adica circa 735,1 milioane de euro. Masura nu se aplica retroactiv.

Cat priveste subventiile directe pe suprafata aferente anului trecut vor fi platite integral in prima jumatate a lunii iunie, termenul de 30 mai a.c. fiind putin depasit. Oricum legislatia europeana permite plata acestor fonduri pana la 30 iunie. Pana in prezent au fost platite 696 milioane de euro pentru 709.323 fermieri, reprezentand 82,14 % din suprafata totala pentru care se depun cereri de plata.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#acciza motorina agricultori redusa, #Comisia Europeana acciza motorina , #acciza