Ziare.com

Care este valoarea impozitului forfetar platit de barurile din Capitala si din marile orase

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 23:09

   

Care este valoarea impozitului forfetar platit de barurile din Capitala si din marile orase
Proprietarii de baruri si cafenele din Capitala si din primele sapte mari orase ale Romaniei vor plati anual intre 1.500 si 3.400 euro reprezentand impozitul forfetar, calculat in functie de suprafata localurilor.

In cazul oraselor care nu sunt municipii, aceasta taxa va fi intre 310 si 2.000 de euro, conform proiectului de lege avizat de Guvern, anunta Mediafax.

Comparativ cu taxele platite de restaurante dupa aceleasi criterii de suprafata, rang al localitatii si amplasament, impozitele forfetare din cazul barurilor sunt mai mici cu aproximativ o treime.

Restaurantele de peste 300 de metri patrati, aflate in Zona A a Bucurestiului, vor plati cel mai mare impozit forfetar, si anume 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro), in timp ce la baruri impozitul maxim este de 3.400 de euro, tot in centrul capitalei si la aceeasi suprafata.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Impozitul forfetar anual/unitate este determinat dupa formula k * (x + y*q) *z, unde k este valoarea impozitului standard de 900 de lei, x - variabila in functie de rangul localitatii, y - variabila in functie de suprafata utila a locatiei, z - coeficient de sezonalitate, iar q - 0,9 (unic) reprezinta coeficient de ajustare pentru spatiu tehnic unitate de desfasurare a activitatilor.

Impozitele vor fi calculate in lei, iar in cazul oraselor municipii vor varia intre 2.349 lei (500 de euro), aferent unui local de sub 30 de metri patrati si 12.600 lei (2,800 euro) pentru baruri de peste 300 de metri patrati.

Taxele platite de barurile din statiuni vor fi usor sub cele din orase. Barurile din comune vor achita anual un impozit forfetar intre 300 de lei si 3.100 de lei.

Anul trecut erau inregistrate 13.023 de firme care activau in domeniul barurilor si cafenelelor, iar impozitul pe profit cumulat al acestor societati a fost de 10 milioane lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Era unul dintre membri care avea un restaurant

Cum suna impozitul? Bine... rau.. scrie si tu ceva.

 

E mai bine cu forfetar

Cel putin nu te mai calca garda in fiecare luna pentru "dreptul de smecher".Eu cred ca ei au socotit doar cat se dadea spaga.

Garda te cauta pentru multe alte chestii

In afara de bonul fiscal, asa ca n-o sa-i opreasca asta pe ei.

Ăsta-i favoritism pe față

Un restaurant de 300 mp face 23.000 de lei in 14 zile lejer. De fapt ar trebui să-i facă in mult mai puțin timp, dar să zicem două săptămini. Un cetățean oarecare muncește pentru impozite 16% din an adică 41 de zile lucrătoare. E o distanță de la 14 la 41...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor